Читај ми!

Покушевски за РТС: Срећан сам, Оклахома је показала да верује у мене

Млади српски кошаркаш Алексеј Покушевски, којег је ноћас на НБА драфту са 17. места бирала Оклахома сити, рекао је за РТС непосредно после тих вести да је јако срећан због начина како је Тандер дошао до њега.

Наиме, Тандер је трејдовао Рикија Рубија у Минесоту и ”дао” два пика како би га бирали са 17. позиције.

Недуго после тога Алексеј се укључио у Јутарњи програм РТС-а и изнео своје прве импресије после драфта:

”Импресије су за сада фантастичне, а с обзиром да смо уморни и да су оне помешане, верујем да ће бити још боље када се преспава и кад се пробудимо сутра, да ће бити све боље у глави пошто је сада још увек бурно”, рекао је Покушевски.

На питање да ли је размишљао о новом клубу и саиграчима, и да ли ће сезону почети у НБА лиги, рекао је:

”То да ли ћу играти у НБА у следећој сезони зависи од мене и тога како се покажем на првим тренинзима и како будем напредовао на почетку сезоне. Тим који ме је узео има доста поверења у мене. То су показали како су ме узели током драфта и које играче су трејдовали због мене и јако сам срећан због тога”, рекао је он.

Партије које у НБА лиги приказују Јокић, Богдановић, Бјелица, Марјановић за њега нису притисак већ подстрек да се дође у тај круг играча, додавши да наступи у сениорској репрезентацији Србије, о којима се већ прича, ипак не зависе од њега већ од селектора Кокошова, али да би он био пресрећан да се и то ускоро догоди.