Читај ми!

Почиње НБА драфт и трејд лудница - Србија са два представника

У два часа после поноћи у ноћи између среде и четвртка започеће једна од највећих "лудница" НБА сезоне - Драфт вече. Поред тога што је овогодишње издање специфично због коронавируса и услова у којима ће се одржати, истог тренутка када комесар Адам Силвер означи почетак драфта, почиње и период у којем клубови могу да изврше трансакције играча путем трејда, или потписивањем слободних агената.

Нешто више од месец дана након што је архивирана још једна НБА сезона, у којој су прстен и титулу освојили Лос Анђелес лејкерси, све је спремно за почетак новог циклуса најјачег кошаркашког клупског такмичења на свету.

Два часа након поноћи очекује нас НБА драфт, односно класа нових младих "регрута", који би требало да представљају будућност лиге.

За разлику од свих претходних до сада, овогодишњи драфт одржаће се виртуелно, због пандемије коронавируса, која је искројила изглед прошле, а како ствари стоје и наредне сезоне НБА. То значи да ове године неће бити разнобојних одела, смешних кравата, натписа и различитих реакција публике.

Ипак, то не значи да неће бити узбудљиво, јер истог тренутка када комесар Силвер означи почетак драфта, почиње и период "трансакције" играча, односно период у којем се могу озваничити трејдови и потписи слободних агената.

Иако ће тимови бирати неке од вансеријских и генерацијских талената, овогодишњи драфт сматра се за један од лошијих и мање квалитетнијих у новијој историји лиге.

Према писању И-Ес-Пи-Ена, пројектовани први пик на драфту биће ЛаМело Бол, најмлађи члан контраверзне кошаркашке породице.

Минесота ће прва бирати, а прогнозира се да је њен избор 19-годишњи ЛаМело, који је одлучио да прескочи колеџ систем и већ одигра прву професионалну сезону у Аустралији, у екипи Илавара хокса.

Амерички медији наводе да Минесота у Болу види играча који ће у будућности бити прва звезда и предводник екипе, али и лиге. О Болу се прича као о најбољем плејмејкеру са драфта, што би Минесоти било преко потребно, јер сматрају да би се сјајно уклопио са центром Карлом Ентони-Таунсом и шутером какав је Дианђело Расел.

За другог пика пројектован је Џејмс Вајзмен, који би био одабир Голден Стејта. Вориорси су у потрази за центром и због тога је мишљење медија да ће се одлучити за њега. Ипак, оно што се питају многи из света кошарке је - Хоће ли Вајзмен бити само мамац, који ће Голден Стејт употребити у трејду за неког од суперзвезда и доказаних играча лиге какви су Ембид, Тарнер, Лав, Грифин...

Трећи пик у власништву је Шарлота, који би могао да се определи или за Онијеку Оконгвуа или Ентонија Едвардса. Оконгву је један од најбољих центара на драфту, док је Едвардс бек. 

Узевши у обзир да Шарлот покушава да доведе Вестбрука, Волкера или неког другог квалитетног играча на позицији организатора игре, чини се да ће америчко-нигеријски центар Оконгву бити њихов приоритет.

Посебно замивљиво биће видети на којем месту ће бити изабран Дени Авдија, син Зуфера Авдије, најтраженији и најцењенији Европљанин на овогодишњем драфту.

Предвиђа се да у зависности од развоја ситуације, Авдија може бити на позицијама од четвртог до осмог места на драфту. Дени има 19 година, а већ три сезоне је члан Макабија из Тел Авива.

Једина два српска представника на овогодишњем издању НБА драфта су Алексеј Покушевски и Бориша Симанић. 

Покушевски је са 18 година најмлађи кошаркаш на драфту и предвиђа му се 25, или 26. место, односно Оклахома и Бостон.

Млади српски кошаркаш игра за Олимпијакос и важи за једног од свестранијих кошаркаша на драфту. Многи наводе да је Покушевски већ одлучио и договорио се са Оклахомом.

Што се тиче Симанића, он је такозвано "излазно годиште" на драфту.

Бориша је дугогодишњи члан Црвене звезде и важи за једног од талентованијих српских кошаркаша у протеклих неколико година. Ипак, прогнозе су да Симанић неће бити изабран у првој рунди драфта.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара