Читај ми!

Драматична ноћ у Лиги шампиона, бранилац титуле пао у Белгији

Кошаркaши Сан Пабло Бургоса, актуелни шампиони Лиге шампиона, доживели су неочекивани пораз у Белгији од Остендеа резултатом 99:98, у мечу у којем су српски играчи имали запажене улоге.

Било је то изненађење вечери и целог другог кола, а успех Остендеа је још већи када се узме у обзир да су фаворизовани гости из Шпаније на минут и по до краја имали предност од четири поена.

Тада је уследила серија домаћег тима од 5-0, а кључни кош, тачније дуга ”двојка” за победу дело је српског интернационалца Душана Ђорђевића.

Осам поена на том мечу додао је и талентовани српски играч на позајмици из Реала Марио Накић, док је најефикаснији био Оливер Тросфонтаинес са 23 поена.

Код гостју одлична партија српског репрезентативца Дејана Кравића, који је убацио 19 поена (шут из игре 9/15) и био најефикаснији у свом тиму.

У осталим утакмицама одиграним у уторак такође је било узбудиљво и резултатски неизвесно:

Лијетувос Ритас је као гост савладао Стразбур 83:81, чешки Нимбурк је после продужетка направио изненађење против Тофаша у Бурси 96:93, ВЕФ Рига је као гост била боља од Перистерија 84:81, док је немачки Бамберг победио Билбао на страни 77:71. а израелски Хапоел Холон је на свом терену рутински савладао Шоле 73:63.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се