Читај ми!

Миротићеве патике за Амфилохија

Кошаркаш Барселоне Никола Миротић, поруком на патикама које је носио у евролигашкој утакмици против Басконије још једном се опростио од митрополита Амфилохија.

Миротић, који важи за великог верника, и који је био активан и током литија за одбрану светња у Црној Гори, одао је почаст онако како то неретко чине играчи у НБА лиги, у којој је и сам дуго играо.

”Вјечна ти слава, Ђедо”, написао је Миротић уз датум 30.10.2020, односно дан када се Амфилохије и упокојио.

Пре тога, Миротић се од митрополита црногорско-приморског опростио и на свом Инстаграм профилу, написавши:

”Јутрос су се отворила Небеса и Царство Христово постало богатије за једног праведника. Христ пред којим си читавог живота клечао, усправио те је и благо ти се насмејао. Ми, твоји војници смо тужни, јер нам је растанак са тобом претежак. Још одзвања звук твога гласа и још се чују кораци реке народа која је тобом и на твоју реч потекла. Коју си водио и предводио непоколебљиво и храбро, са молитвом у срцу. Нису успели да те сломе. Остао си стена, владико наш драги, чак и када су са свих страна хтели да те раскомадају. Да те унизе. Да те исмију. Остао си светао и у мрклом мраку који су ти припремили. И искру зажежену Христом, рапламсао си у многим срцима. Довиђења, драги владико, довиђења у Небеском Јерусалиму. Био си смртан - више ниси!”.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи