Читај ми!

"Резултатска клацкалица", драма и победа Партизана против Цедевите Олимпије

Кошаркаши Партизана победили су Цедевиту Олимпију резултатом 86:77 у драматичном дербију који је обележио 4. коло АБА лиге. Црно-бели су тако наставили да излазе из кризе и остварили трећи узастопни тријумф у свим такмичењима, овога пута против једног од клубова који није знао за пораз на старту регионалне лиге.

Тим Влада Шћепановића сада имају скор од по две победе и пораза, па заузимају шесту позицију, док је Цедевита Олимпија трећа после првог пораза у регионалном такмичењу.

Од првог минута могло се наслутити да нас у хали "Ранко Жеравица" чека драматична утакмица у којој је било неизвесно током читаве утакмице.

Екипе су се смењивале у вођству, нити једна није имала већу предност од шест поена и у таквој ситуацији се на крају боље снашао домаћи тим.

Цедевита Олимпија је боље отворила утакмицу, потом се Партизан вратио захваљујући капитену Новици Величковићу, да би гости још једном преузели вођство у трећој четвртини.

Коди Милер-Мекинтајер је режирао још један преокрет у корист црно-белих, али су се Шћепановићи изабраници мало уморили по уласку у последњи квартал и дозволили да још једном испусте резултатски вишак.

Наставило се са игром у таласима, средином последње четвртине Маркус Пејџ је погодио две тројке и покренуо последњи и победоносни налет Партизана. Тријумф су потврдили Рашон Томас, Немања Дангубић и његов имењак Гордић који су серијом 16:0 оверили други тријумф у АБА лиги.

Најефикаснији у победничком тиму био је споменути Милер-Мекинтајер са 17 поена, Томас је додао 13 и ухватио осам скокова, Гордић је меч завршио са 11 поена и седам асистенција, а Дангубић је имао поен мање од плејмејкера.

С друге стране, доминирао је Јака Блажич који је постигао 24 поена, док је његов сународник Едо Мурић бившем клубу убацио 13.

АБА лига – 4. коло:
Недеља:

Мега Сокербет – Црвена звезда 73:76
Будућност
– ФМП 77:76
Партизан – Цедевита Олимпија 86:77

Субота:
Сплит – Игокеа 78:79

Понедељак:
18.00
Копер Приморска – Задар
21.00
Крка – Цибона

Касније:
Борац Чачак – Морнар

Табела:
1. Црвена звезда 4-0
2. Будућност 4-0
3. Цедевита Олимпија 3-1
4. Мега Сокербет 3-1
5. Игокеа 3-1
6. Партизан 2-2
7. Морнар 1-2
8. ФМП 1-3
9. Сплит 1-3
10. Крка 1-2
11. Борац Чачак 1-2
12. Задар 0-3
13. Копер Приморска 0-3
14. Цибона 0-3

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво