Читај ми!

Јовановић: Морамо да одговоримо на Звездину физичку игру

Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић, пред меч 4. кола АБА лиге против Црвене звезде, изјавио је да његова екипа мора да одговори на физичку игру противника и у одбрани и нападу.

Дуел две екипе које имају максималан учинак у прва три кола регионалног шампионата игра се сутра од 12 сати у Хали спортова "Ранко Жеравица".

"Црвена звезда је тим који је састављен да испуни јако високе циљеве, како у АБА лиги, тако и у Евролиги. С постојећим ростером и три појачања која су дошла, заједно с веома добрим стручним штабом на челу са Сашом Обрадовићем, истакли су велике амбиције у свим такмичењима у којима учествују. Без обзира на обавезе у Евролиги и утакмице које има, Звезда јако мотивисано улази у утакмице АБА лиге, тако је било против Цибоне, Борца и Морнара и ја их такве очекујем и у недељу", рекао је Јовановић за клупски сајт.

"Први захтев који морамо да испунимо да би играли са Звездом једну добру утакмицу јесте да им одговоримо на њихову физичку игру, у одбрани и у нападу. Утакмица сама по себи, с обзиром да је противник веома квалитетан, даје нам шансу да кроз њу напредујемо као тим и као појединци."

Крилни центар Меге Никола Мишковић је истакао да његова екипа на терену мора енергетски да буде боља од Црвене звезде.

"Очекује нас тешка утакмица после јако добре серије коју смо направили на почетку такмичења. Потрудићемо се да противнуку парирамо свих 40 минута игре. Иако је Црвена звезда одиграла у четвртак физички јако тешку утакмицу против ЦСКА, ипак имају довољно дугачак ростер да се опораве до меча са нама. На нама је да на терену, пре свега, енегетски будемо бољи од њих и да ту покушамо да потражимо шансу за изненађење", изјавио је Мишковић.

Из клуба наводе да је на последњем редовном тестирању које се врши пред сваку утакмицу АБА лиге, један играч Меге био позитиван на ковид 19 и у складу са прописима, налази се у самоизолацији уз блаже симптоме вируса.