Читај ми!

Жељко Обрадовић: Највећа победа биће када хале поново буду пуне

Најтрофејнији европски кошаркашки тренер и председник Борда тренера Евролиге Жељко Обрадовић огласио се повом актуелне ситуације у европској кошарци и поручио да је здравље свих на првом месту и да ће највећи успех бити када се навијачи буду вратили у дворане без ограничења.

У саопштењу које је достављено европским медијима, наводи се да је онлајн састанак водећих европских тренера трајао неколико сати, након чега огласио најбољи међу њима, Жељко Обрадовић.

Легендарни тренер је у поруци свим актерима европске кошарка истакао да је здравље свих приоритет у новонасталим околностима пандемије.

”Здравље стоји изнад свега и о њему се не може преговарати у овим тешким временима. Главни тренери Евролиге нуде подршку у проналажењу најбољих могућих решења за такмичења. ковид-19 утиче на све делове живота. То свакодневно кошта живота људи широм света. Кошарка и сви учесници евролигашких такмичења су такође погођени, а сви патимо подједнако. Ова пандемија нас понекад чини понизнима и беспомоћнима, али пуни смо наде.
Стојимо на страни свих људи и породица који пате од ЦОВИД-19 и желимо им брз опоравак. Драго нам је да су се наши пријатељи и колеге Димитрис Итудис и Шарунас Јасикевичијус до сада опоравили и желимо да Ћави Пасквал, наши играчи, званичници и особље клубова брзо опораве”.

”Верујемо да ће ова тешка времена пандемије ковида-19 проћи и молимо наше навијаче да буду стрпљиви, да буду подршка играчима, а оне који присуствују утакмицама у аренама молимо да стриктно поштују медицинске протоколе”, додаје се.

У саопштењу које је потписао прослављени српски стручњак стоји још и следеће:

”Ценимо чињеницу да Евролига вредно ради на наставку такмичења под овим изазовним околностима које се свакодневно мењају. Свесни смо да тренутна ситуација ствара проблеме и утиче на фер услове за игру. Због тога ми као лидери пружамо подршку Евролиги да заједно радимо на оптимизацији правила и доношењу одлука на најприкладнији и најфлексибилнији могући начин. Сигурни смо да у данашње време не може постојати забрана размишљања. Очекујемо и нудимо да се наш глас чује и подржавамо наше чланове да размишљају наглас. Ова времена без преседана захтевају нове приступе и можда ће бити потребе за тешким одлукама како бисмо истовремено испунили нашу заједничку одговорност према здрављу и фер игри”.

Евролигашки тренери су поздравили најновије промене које је одбор ЕКА предузео 19.10.2020 прилагођавајући модификацију посебних ковид-19 прописа.

”Због тога ми као главни тренери Евролиге нудимо своје знање и искуство, храброст и љубав према сјајној игри кошарке. Сигурни смо да је то оно што милиони навијача и навијача очекују и заслужују од нас. Не излазимо за сто са конкретним предлозима, али имамо предлоге и имамо мишљења, на пример о медицинском протоколу. Као и сви навијачи и присталице наших тимова, и ми желимо да се вратимо јачи. Највећа победа за све нас сада неће бити освајање трофеја Евролиге, већ када све арене поново буду попуњене у максималном капацитету”, стоји на крају овог отвореног писма. 

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се