Читај ми!

Креће сезона и у кошаркашкој Лиги шампиона, ковид кроји распоред

Нова, пета по реду сезона кошаркашке Лиге шампиона почиње вечерас, али је услед пандемије коронавируса знатно измењен не само систем такмичења него и календар. Зато ће се првог дана играти само две утакмице.

Обе ће почети у 20.30, а место одигравања су француска Бургоња и шпанска Канарска острва.

Трећепласирани тим недавно завршеног Фајнал-ејта овог растућег такмичења, Дижон, без подршке публике ће угостити кипарски Кераванос у мечу групе Б, где је апсолутни фаворит.

У исто време ће екипа Тенерифа бити домаћин данским Бакен Берсима, и такође бити велики фаворит у окршају у оквиру групе А, с обзиром на искуство у такмичењу (први шампион и четвртфиналиста недавно окончане сезоне), али и јачину састава.

Ваља истаћи да је услед целокупне ситуације с ковидом 19 првобитни двокружни систем с четири групе са по осам тимова морао бити промењен, те је формирано осам група са по четири тима који ће међусобно играти два пута (код куће и на страни).

Међу 32 учесника ове нове, и без дилеме никад јаче Лиге шампиона, јесте и екипа Игокее из Александровца, која је до групне фазе дошла кроз квалификације, а која ће играти у изузетно јакој групи Г са Хапоелом из Јерусалима, Турк Телекомом из Анкаре и француским Лијежом.

Титулу брани шпански Сан Пабло Бургос, нашег повременог репрезентативца Дејана Кравића.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се