Читај ми!

Евролига усвојила промене у "ковид правилима", Звезда ће играти против Асвела

На састанку представника клубова усвојен је предлог Евролиге којим се уводе нова правила у "ковид протоколу". У складу са новом одлуком, утакмица између Асвела и Звезде биће одиграна накнадно.

Евролига је, после сугестија Уније играча и Борда тренера, ублажила правила која су усвојена на почетку сезоне, а тичу се утакмица које је требало да играју клубови у којима су играчи заражени коронавирусом.

Нова правила односиће се и на Евролигу и на Еврокуп, а такође ће имати ретроактивно дејство, што значи да ће се односити и на мечеве који су претходно регистровани резултатом 20:0.

Уколико једна екипа нема осам играча на располагању за одигравање меча, односно, уколико се тим налази у карантину због заразе коронавирусом, утакмица ће бити одложена и то максимално три пута и то само ако постоје слободни термини.

У случају да нема слободних термина, или уколико је меч већ одложен три пута, екипа која је проузроковала одлагање изгубиће меч службеним резултатом.

Постављени су и крајњи рокови до када се мечеви могу одлагати: 13. април за регуларни део Евролиге, 5. мај за мечеве плеј-офа Евролиге; 22. децембар за регуларни део Еврокупа, односно 23. фебруар за мечеве плеј-офа Еврокупа.

Будући да одлука има ретроактивно дејство, мечеви који су већ били на распореду а нису одиграни биће организовани накнадно.

То су утакмице Асвел – Панатинаикос (из трећег кола Евролиге), Асвел – Црвена звезда (четврто коло Евролиге), Басконија – Зенит (треће коло Евролиге) и Валенсија – Зенит (четврто коло Евролиге).

Слична ситуација је са утакмицама Еврокупа: Цедевита – Бурсаспор (друго коло), Венеција – Бурж (треће коло), као и Бурж – Уникс (четврто коло).

На састанку клубова наглашена је потреба да се остане флексибилан, али и поштовање основних принципа заштите здравља појединаца, све то са жељом да се сачува регуларност такмичења, и поштовање правичности.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво