Читај ми!

Партизан без одбране у Казању, убедљива победа Уникса

Кошаркаши Партизана други пут су поражени у три кола Групе А Еврокупа, пошто су у Русији изгубили од Уникса 93:70. Црно-бели у наредном колу иду у Турску, где ће играти против екипе Бахчешехира.

Ретко када су се црно-бели враћали са бодовима из Русије, а тако је било и овог пута. Уникс је убедљиво савладао црно-беле 93:70 у трећем колу Групе А Еврокупа.

Партизан је у Казању играо без Рашона Томаса, у екипи је био капитен Новица Величковић, али није улазио у игру.

Само у неколико момената навијачи црно-белих су се понадали позитивном исходу својих љубимаца у далеком Татарстану, али је искусна екипа Уникса стигла до убедљивог тријумфа и друге победе у такимичењу.

Партизан је забележио други пораз и биће потребно много рада и труда да се црно-бели врате у врх табеле групе, или макар на једно од првачетири места које воде у нредну фазу такмичења.

Уникс је боље упао у меч у Казању, три убачене тројке у првих пет минута донеле су почетну предност 18:8 и показале у ком смеру ће ићи овај меч.

У другој четвртини предност руске екипе ишла је и до 13 поена (28:15), али Партизан тада прелази на комбиновану одбрану, што је итекако дало резултата. Никола Јанковић и Ерик Мика дали су велики допринос у нападу, па су црно-бели значајно смањили предност ривала.

На полувреме Уникс одлази са 37:32 и у тим тренуцима деловало је као да је одбрана Партизана нашла начин да заустави индивидуално изузетно квалитетне Амеркианце у домаћој екипи.

Ипак, на почетку треће деонице пробудио се Порториканац Холанд, везао је неколико погодака, што, уз лошу игру црно-белих у нападу, доноси Униксу велика 22 поена предности.

Још једном је покушао да узврати Партизан. Заостатак је смањен на минус 14 на крају трећег периода, а онда и на минус десет на почетку последњег, али више од тога црно-бели нису могли.

Уникс се распуцао из свих оружја, домачи тим постигао је чак 56 поена у другом полувремену, па убедљив пораз није могао да се избегне.

Занимљиво је да је само шест играча у руској екипи постизало поене. На крају је најефикаснији био феноменални Ајзеја Кенан са 23 поена, поен мање додао је Морган Џордан.

Четири играча у Партизану имали су двоцифрен кошгетерски учинак - Никола Јанковић 12, Јарамаз 11, Милер-Мекинтајер и Стефан Јанковић по 10, али то је било премало за расположену руску екипу.

Црно-бели и у наредном колу иду у госте, овога пута у Турску код екипе Бахчешехира, која је у прва три кола три пута поражена.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се