Читај ми!

Звезда није успела, Жалгирис славио у Београду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Жалгириса са 69:75 у мечу трећег кола Евролиге. Ово је црвено-белима други пораз ове сезоне, док је литванска екипа забележила и трећу победу, све три у гостима.

Прави такмичарски меч две екипе. Обрадовић је релативно дуго тражио још неког расположеног за шут, осим проверене комбинације са Лојдом. Почетком треће четвртине то је био Давидовац и донео мир у екипу, која је успела да преокрене од минус девет. Солидан је био и Волден. Међутим, шест минута без коша Црвене звезде у последњој четвртини донела су победу Жалгирису.

Екипе су у серијама погађале, и ниједна није успела да сачува стечену предност, па је први период завршен нерешеним резултатом. У наставку Жалгирис је био бољи. Звезда је превише шутирала са дистанце, а лоше бранила пик-анд-рол па је до полувремена противник упео да стекне плус од шест поена.

На старту трећег периода разиграо се Давидовац. Готово сам је истопио плус девет противника. Потом му се придружио Волден, па су црвено-бели успели да поведу. До краја периода резултатска клацкалица и ниједна екипа није успела да направи предност већу од два поена. Жалгирис је у одлучујућим моментима када је Звезда имала прилику да се одлепи успео да погоди три тројке и тако заустави налет црвено-белих.

Последња четвртина донела је пост црвено-белих, све што су покушали промашили су и тако шест минута. До финиша сусрета једине поене постигао је Лојд са линије слободних бацања - два. Добра одбрана није дозволила противнику да раније реши меч, па је Црвена звезда колико-толико успела да држи прикључак.

Серијом од 5:0 Звезда је успела да приђе на два поена заостатка. При 67:69 ушло се у последњи минут. Жалгирис са два искоришћена слободна бацања успева да се оде на плус четири. До краја меча гости су успели да одрже и увећају предност - 75:69.

Најефикаснији у победничком тиму био је Лекавичијус са 16 поена, док је Ловерњ забележио 12. Код Звезде, Лојд је постигао 19, а Давидовац и Волден по 11.

У наредном колу Звезда гостује код Асвела, тај меч је под знаком питања јер је тим из Лиона има порблема са коронавирусом, а њихов вечерашњи меч против Панатинаикоса је одложен.

Жалгирис у четвртом колу дочекује Ефес.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво