Читај ми!

АБА лига

Спектакл на Новом Београду, Партизан поражен од Будућности тројком уз звук сирене

Кошаркаши Партизана изгубили су од Будућности 101:99, после два продужетка и тројком Данила Николића уз звук сирене. Црно-бели забележили други пораз у такмичењу, Подгоричани другу победу.

Фантастично узбудљив и неизвестан меч одиграли су Партизан и Будућност у дворани "Ранко Жеравица" на Новом Београду, у оквиру другог кола АБА лиге. На крају, победу је однео гостујући тим после два продужетка, резултатом 101:99.

Будућност је до тријумфа дошла тројком Данила Николића у последњим тренуцима другог продужетка. 

У дуелу две екипе које представљају АБА лигу у Еврокупу, гости су водили током већег дела утакмице, да би Партизан до преокрета дошао крајем треће и почетком последње деонице, серијом 16:0. 

Будућност је боље ушла у меч и после две тројке и поена Рида стигла до предности од 13:6. Црно-беле су покренули уласци Ерика Мике и Стефана Јанковића, али гости на прву паузу одлазе са предношћу 22:20.

Гости из Подгорице држали су предност захваљујући добром шуту за три поена (6/12 у првих 20 минута), али им црно-бели нису дозволили да се одлепе на већу предност.

На полувреме се отишло са вођством Будућности 46:41.

И у трећој деоници виђена је слична слика. Гости су покушавали да стигну до двоцифрене предности, у чему су и успели у једном моменту (63:53), али су се црно-бели серијом 7:0 поново вратили у игру.

Велики број фаулова досуђен је играчима Партизана у трећој четвртини, па су Подгоричани долазили со лаких поена са линије за слободна бацања. Ипак, црно-бели су у последњу четвртину ушли са само три поена заостатка - 63:60.

Своју серију Партизан је наставио и у последњој деоници. Тројком Јарамаза, црно-бели су повели први пут на мечу - 65:63.

Прве поене у последњој четвртини Подгоричани су постигли после четири минута игре и тако прекинули серију домаћег тима од 16:0.

У последња три минута региларног тока игре ушло се са предношћу Партизана 75:74. Гости су повели, али је Јарамаз донео ново вођство црно-белима 77:76, 29 секунди пре краја меча.

Будућност је поново повела поготком Данила Николића, четири секунде пре краја, да би Вилијам Мозли погодио једно слободно бацање и тако увео меч у продужетак у дворани на Новом Београду.

Велика борба виђена је и у првом продужетку. Ниједна екипа није успела да направи више од два поена предности, па се после закуцавања Апића ушло и у други наставак - 86:86.

Будућност је у другом продужетку имала четири поена предности у неколико наврата, али се црно-бели још једном враћају на крилима Огњена Јарамаза.

Секунду пре краја Коди Милер-Мекинтајер постиже тројку и доноси Партизану два поена предности, али је на другој страни узвратио Данило Николић и поготком уз звук сирене донео велику победу својој екипи.

Најефикаснији на мечу био је Џастин Кобс са 27 поена, док је меч винер Николић додао 21.

У екипи Партизана најбољи је био Огњен Јарамаз са 24 поена, Коди Милер-Мекинтајер додао је 15, а Ерик Мика и Раде Загорац по 12.

Партизан је забележио и други пораз у такмичењу, док Будућност има две победе.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво