Читај ми!

Батлер и Мајами покварили славље Лејкерсима, НБА сезона још није готова

Кошаркаши Мајами хита савладали су екипу Лос Анђелес лејкерса са 111:108 у петом мечу НБА финала и смањили резултат у серији на 3:2. Лејкерси су пропустили прву шансу да постану НБА шампиони. Наредни меч игра се у ноћи између недеље и понедељка.

Феноменалном партијом у петој утакмици НБА финала, кошаркаши Мајами хита покварили су планове и славље Лејкерсима, који пропуштају прву "меч лопту" и шансу да постану шампиони НБА лиге.

Предвођени маестралним Џимијем Батлером, али и Робинсоном, Мајами је успео да готово читав меч буде у предности и не дозволи фавориту да дође до шансе да победи.

Батлер је поново имао трипл-дабл, овога пута са 35 поена, 12 скокова и 11 асистенција. Од седморице играча колико их је крочило на паркет у овом мечу, чак шесторица играча из Мајамија била су двоцифрена.

Робинсон је постигао 26, Нан 14, Адебајо 13, Хиро 12 и Краудер 11.

"Језераше" је носио Леброн са 40 поена и 13 скокова, Дејвис је додао 28 поена уз 12 скокова, а још једини двоцифрени био је Поуп са 16 поена.

Иако је меч почео у знаку Лејкерса, који су водили шест разлике у уводним минутима, Мајами је брзо успео да се резултатски прикључи и пређе у вођство.

Кроз читав сусрет Џими Батлер и Леброн Џејмс водили су налете својих екипа, пунили све статистичке категорије и најавили маестралан дуел.

Џејмс је држао Лејкерсе у игри. "Краљ" је убацио 15 поена у другој четвртини и тако одржавао дефицит своје екипе на једноцифреној бројци. 

Ентони Дејвис је повредио тетиву десне ноге у другој деоници, чинило се да неће моћи да настави, али је Дејвис успео да се придигне и до краја одигра квалитетан меч. 

Дужи период игре нико није могао да преузме иницијативу. Мајами је на моменте стизао до двоцифрене предности (11), али би увек брзо уследила мини-серија Лејкерса.

Потом би Мајами у кратком року везао два или три поена, али би уследео одговор "језераша" и тако у круг. 

На крилима Поупа, Лејкерси долазе до битних поена у нападу и средином последње четвртине долазе до минималне предности.

Уследила је невероватна и неизвесна завршница. Џими Батлер преузима одговорност на једној, Леброн Џејмс на другој страни. Поен за поен, права клацкалица, Лејкерси воде, Мајами преокреће и тако чак шест пута.

Уследио је последњи минут, Батлер је са линије за слободна бацања донео предност Мајамију, Лејкерси су имали напад за победу и титулу. Леброн је прошао, изнудио удвајање, Грин је остао потпуно сам на тројци и по ко зна који пут ове године такву тројку промашио, да би потом Маркиф Морис ухватио офанзивни скок и бацио лопту у аут.

До краја сусрета Хиро је хладнокрвно погодио слободна бацања и донео Мајамију другу победу.

Лејкерси први пут ове сезоне губе две утакмице у једној плеј-оф серији, а такође први пут губе у "Мамба дресовима", инспирисаним Кобијем Брајантом.

Трофеј је био ту, дресови за Кобија такође, али је "врелина" одбила да буде поражена и поново је показала зубе и сав свој квалитет.

Мајами је смањио на 3:2 и остао у животу у НБА финалу. Меч број шест на програму је у ноћи између недеље и понедељка.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво