Читај ми!

Црвена звезда убедљива против Басконије, прва победа у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Басконију са 90:73 у мечу другог кола Евролиге. Следећи ривал црвено-белих је Жалгирис, дуел је на програму у уторак од 19.00 у Београду.

Тактичко надмудривање тренера Обрадовића и Ивановића, на крају бољи је био Обрадовић. Звезда је деловала боље, пре свега у одбрани. Из тога се добила сигурност у нападу, неколико погођених тројки у одлучујућим моментима резултрало је на крају убедљивом победом црвено-белих у овом мечу.

Звезда је деловала боље од самог почетка. Тренер Обрадовић је често мењао поставу на паркету и тако расподелио кошеве, осам играча се уписало у листу стрелаца у првом делу игре.

Басконија је такође била чврста у одбрани, али неколико промашених шутева са дистанце резултирало је константном предношћу црвено-белих. Та предност у првом делу игре највише је износила осам поена, да би на крају Звезда имала седам разлике.

На старту трећег периода црвено-бели су прорадили и шутерски, одличном игром дошли до плус 13 - 47:34. Разиграо се Симоновић и са три везане тројке подигао предност на плус 17 - 56:39.

Наставила је Звезда у истом ритму и на крају периода имали предност од плус 16. Трећу четвртину наша екипа је добила са 29:18.

Звезда је у последњем периоду мирно привела меч крају. Лојд је са три искоришћена бацања довео екипу у највећу предност до тада на овом мечу - 68:49. Црвено-бели су успевали да одржавају високу предност, а на три минута пре краја новом тројком Симоновића Звезда се одлепила на плус 20 - 81:61. Звезда је у једном моменту имала и вишак од 23 поена, али је у финишу противник успео да смањи на коначних - 90:73.

Најефикаснији у Звезди био је Лојд са 30 поена, Симоновић је постигао 16, а Волден девет. У пораженој екипи Гебрајтис је имао учинак од 26 поена, Вилдоза 13, а Полонара 10.

Наредни ривал Црвене звезде је Жалгирис, тај меч на програму је у уторак од 19 часова, у београдској хали "Александар Николић".

 

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара