Партизан испустио 15 разлике и победу у Бадалони, црно-бели поразом отварају сезону

Кошаркаши Партизана поражени су на гостовању у Бадалони од екипе Хувентуда са 85:82 у мечу првог кола нове сезоне Еврокупа. Црно-бели су имали 15 поена предности, али је домаћин успео да направи налет и направи преокрет у драматичној завршници.

Партизан сезону започиње горким поразом на гостовању у Шпанији, пошто је испустио победу у мечу у којем је већим делом времена водио.

Српски тим водио је већим делом меча против Хувентуда, на моменте је разлика износила 15 поена, али се тим из Бадалоне враћао, искористио моментум, подршку публике, по коју судијску грешку и остварио преокрет и победу.

Традиционално неизвестан меч приредили су Хувентуд и Партизан.

Домаћин је боље отворио меч, искористио успаваност Партизана да би повео са 11:2. Ипак, након тајм-аута Шћепановића, црно-бели бележе знатно бољу игру и резултатски се потпуно враћају у меч.

Уследила је друга четвртина, најбоља коју је Партизан одиграо на овом мечу. Одбрана црно-белих била је на завидном нивоу, уласци Јанковића и Томаса донели су и знатно бољи дефанзивни скок, а на другој страни је Партизан преко Гордића, Јарамаза и Трифуновића дошао до двоцифрене предности.

Осим када је Хувентуд у последњим моментима првог полувремена смањио разлику на осам поена, Партизан је већим делом друге, као и треће четвртине имао двоцифрену разлику, а максимална предност износила је 15 поена у корист најбоље екипе Еврокупа прошле сезоне.

Фактор публике играо је улогу у преокрету Хувентуда. Иако је деловало да је Партизан за класу боља екипа, домаћа публика осетила је и најмањи налет својих љубимаца.

Партизан је на старту последње четвртине дозволио мини-серију од 5:0 коју је искреирао Тодоровић, чиме је дефицит смањен на пет разлике.

Уз пар веома сумњивих судијских одлука, као и ветром у леђа са трибина, Хувентуд је успео да затвори прилазе ка свом кошу, избору скоро сваку "ничију" лопту и искористи празан ход Партизана.

Готово са резервним тимом, Хувентуд је смањио разлику на само један посед и учинио меч неизвесним. Уследиле су бравуре искусног Рибаса, који је извукао фаулове играча Партизана, од чега се истиче онај Јарамаза, којим је дозвољено Хувентуду да са линије слободних бацања поведе.

Упркос свему, Партизан је имао напад за победу, али су изабраници Владе Шћепановића изгубили лопту, направили неспортски фаул, који је практично означио победу Хувентуда.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Рибас са 18 поена, док су Димитријевић и Морган додали по 14 погодака.

У редовима Партизана истакли су се Томас са 15 и Гордић и Јарамаз са по 12 поена.

Партизан сезону започиње поразом, а наредни меч у Еврокупу игра 7. октобра против Венеције, у Београду.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво