Мајами надиграо Бостон за пласман у финале

Кошаркаши Мајамија убедљиво су насиграли Бостон са 125:113 у шестој утакмици финала Источне конференције и са 4:2 у победама пласирали се у велико финале НБА лиге. За титулу најбољег тима у најјачој кошаркашкој лиги надметаће се са ЛА Лејкерсима који су надиграли Денвер.

Мајами је до коначне победе у финалу Истока дошао после неколико драматичних резултатских обрта и сјајне серије погодака у самој завршници меча.

На старту шестог меча кошаркаши Мајамија су преузели иницијативи и предвођени Бемом Адебајом завршили прву четвртину са предношћу од пет поена.

У наставку су Селтикси узвратили и смањили разлику освојивши другу четвртину са 33:29, да би током трећег дела утакмице кроз равноправну борбу увели меч у драматичну завршницу.

На почетку четвртог дела Бостон долази до предности и кад се учинило да ће финални дуел одвести у играње мајсторице, у последњих неколико минута уследила је фантастична серија Мајамија којом су дошли до двоцифрене предности и убедљивих 125:113 (33:27,29:33,26:26,37:27). 

Чак шест играча Мајамија је имало своцифрен шутерски учинак а предводио их је Бем Адебајо са 32 поена, 14 скокова и 5асистенција.

Поражене Селтиксе предводили су Браун и Тејтум са 26 и 24 постигнута поена, али је то било недовољно да изборе доигравање и седмог меча.

Кошаркаши Мајамија за титулу најбољег тима у најјачој кошаркашкој лиги надметаће се са ЛА Лејкерсима који су надиграли Денвер.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво