Читај ми!

Општа несаница у Србији због НБА, Јокић је нова суперзвезда

Србија је одувек имала центре који знају са лоптом, који креирају за себе, али и за друге. Некада Ћосић, па Дивац, а сада Никола Јокић. Сомборац је залудео НБА лигу партијама које пружа у плеј-офу у дресу Денвера. Нагетси пред собом имају нову немогућу мисију звану заостатак 3-1, овога пута против Лејкерса. О партијама "Џокера", али и будућности Денвера, за РТС су говорили Дејан Милојевић, Марин Седлачек и Вељко Лалић.

Као некада, Срби иду неиспавани на посао, некада је то било због Сакрамента, у којима су играли Дивац и Стојаковић, а овога пута, због феномена – Николе Јокића.

"Пропустио сам само две утакмице, супруга ми се шали да једва чека да Јокић испадне како бисмо могли да се наспавамо. Проживљавамо нову младост, некада су се гледале ВХС касете Џордана, потом онај наш Сакраменто, а сада Денвер и Никола Јокић. Лепо га је гледати и навијати за њега, због Јокића", рекао је Вељко Лалић, главни уредник Недељника.

Николин тренер из периода када је српски центар играо за Мегу, Дејан Милојевић, рекао је да је Јокић недостајао у завршници јучерашњег меча, у ком су поражени.

"Никола је јуче играо онако како треба, а недостајао им је још један играч да се прикључи, Лејкерси су променили одбрану, мање су га удвајали. Имао је неке шутеве у последњој четвртини које је иначе погађао, а синоћ су они недостајали. Када играте са Лејкерсима егал утакмицу, а не може да се каже да је Денвер играо феноменално, а опет био конкурентан, то значи да може да игра с њима и да их победи. Мари је био једини расположен нападачки, али није погодио ниједну тројку, а без тога се не може", рекао је Милојевић.

НБА скаут Марин Седлачек истакао је огромну разлику у квалитету играча, али се сложио да Денверу недостаје бољи шут за три поена, поготово од Џамала Марија.

"Јучерашња утакмица је показала да кад Мари не погоди тројку, Денвер има мање шансе за победу. Притом га је у последњих пет минута чувао Леброн. Они су у четвртом мечу имали 11 директних дуела, док су у претходна три сусрета, један другог чували само седам пута.

"Ако погледате петорку Лејкерса, у тој петорци су три играча који су били први пикови на драфту. То говори о квалитету, уз дужу клупу, много коцкица мора да се поклопи да би Денвер победио. Такође, Лејкерси су научили из примера Јуте, Клиперса и утакмице број два, да не смете да се опустити против Денвера и да морате да будете фокусирани у завршници."

Гости емисије Око једногласно су се сложили да је суђење поново било на страни Лејкерса.

"Цела лига жели финале Лејкерса и Мајамија или Бостона. Фаулови који се свирају над Леброном и Џејсом су смешни. Јокић је добио два фаула у 20 секунди, судија кад хоће, он ће наместити у корист Лејкерса. Али то је суштина Јокића и Денвера, аутсајдери су, није се очекивало ово од њих", рекао је Лалић.

"Моје мишљење је да нема ту завере да се гурају Лејкерси, једноставно Леброн и Дејвис имају већи рејтинг, а судије поштују суперстарове. Онај очигледан фаул Леброна који није свиран, да је био неки други играч, свирали би фаул, овако се Леброн провукао на име. Сви суперстарови су имали респект, Меџик, Берд, Џордан, свако од њих имао је право на фаул или два више и то је тако. Николи ће се за коју годину исто тако свирати", додао је Милојевић. 

Милојевић, Селдачек и Лалић сложни су били и око "плафона" Николе Јокића.

"Мелоун је давно рекао да ће Јокић бити у Кући славних и сви су му се смејали, а сада видимо да је то чињеница. Причамо о генију, Никола није више класичан играч, подсећа ме на Деја Савићевића", изјавио је Лалић.

"Није постојао овакав играч у НБА. Крешимир Ћосић је био претеча тога, али у другој кошарци, која се другачије играла. Никола је другачији профил, у најјачој лиги на свету, највећој конкуренцији, он се игра и то је највећи квалитет. Не гледа статистику, нема лоше навике. За синоћни меч изјавио је да се није појавио на тој утакмици. Његов карактер привлачи и држи екипу, прави Денвер то што јесте, без Јокића, Денвер није Денвер", додаје Седлачек.

"Ја као Николин пријатељ, могу да кажем да он не гради неку лажну слику о себи, он је то што је, он је повучен за медије, али ван медија, он је живахан, весео, шаљив човек. Воли светла позорнице на терену и ту се не стиди, али кад се то заврши, он би рађе био у Сомбору са коњима, породицом и будућом женом, него с било ким из било ког другог света. Није увек био овако велики радник, али је одувек имао компетитивни дух. Види шансу да може да буде најбољи европски центар свих времена и не видим разлог зашто би неком неозбиљношћу ту шансу упропастио", закључује Милојевић.

За крај, гости емисије Око прогнозирали су будућност Денвера.

"Добар посао урадила је управа Денвера, која је задржала Јокића, а ослободила се Нуркића. Сада Јокић и Мари представљају опасан тандем, подсећају ме на Стоктона и Мелоуна, али недостају им други играчи, да пронађу своју улогу и сигурно је да ће Денвер бити фаворит за следећу сезону. Такође, потребно је и време, да сви сазру. Лебронов син има 15 година, Јокић и Мари су ближи годинама његовог сина, него самом Леброну", рекао је Марин Седлачек.

"Ово је већ најава династије каква је Голден стејт, Јокић је од једног Денвера, који није најпопуларнији тим у том граду, направио чудо. Он је материјал за Кућу славних", додаје Лалић.

"Следећа сезона за Денвер ће бити тежа, више нису аутсајдери. Ове сезоне је атмосфера другачија, нема путовања, нема домаћег терена. Тест ће бити за Денвер, они су били изненађење и прошле године, ове године су били потцењени. Врхунац Николе Јокића био би да освоји прстен, то су са наших простора радили Миличић и Стојаковић, али се није десило да је Србин био најбољи играч тих екипа", рекао је Седлачек.

"Никола је толико јединствен, да тако прави разлику, подиже тим и нема границе где можемо рећи шта је лоше за њега. Недостаје трећи играч у тој екипи, питање је какав ће бити селери кеп следеће године, ова ситуација са коронавирусом је пореметила финансије НБА. Помињу многи Богдана Богдановића, али ја мислим да у Америци не ваља када има много Срба на једном месту, што се показало у Сакраменту", закључио је Седлачек.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво