Денвер поново губи са 3-1, скроман учинак Јокића у поразу

Кошаркаши Денвер нагетса поражени су од Лос Анђелес лејкерса са 114:108 у четвртом мечу финала Западне конференције НБА лиге. Никола Јокић меч је завршио са 16 поена, седам скокова и четири асистенције и пет фаулова. Лејкерси су победом стекли предност од 3-1 и у наредној утакмици имају прву меч лопту за финале.

Нови меч Нагетса и Лејкерса донео је ново узбуђење и неизвесност од првог до последњег минута, а након тешке борбе, Лејкерси односе трећу победу. Нагетси и у трећој плеј-оф серији губе са 3-1, па ће им за пролаз требати ново чудо.

Поново је Денвер имао доста проблема у дефанзиви, што говори и податак да су примили 37 поена у првој четвртини.

Тим из Лос Анђелеса великим делом меча имао је предност која је варирала између седам и 10 поена. Денвер је успео да пронађе дефанзивни ритам, а на крилима сензационалног Џамала Марија успели су да смање дефицит на само поен предности на моменте.

Никола Јокић меч је завршио са 16 поена, седам скокова и четири асистенције 35 минута на паркету. Српски центар имао је и пет личних грешака, што је утицало на његову игру, поготово у завршници.

Најбољи у редовима победничке екипе био је Ентони Дејвис који је постигао 34 поена, Леброн је додао 26 поена уз девет скокова и осам асистенција. Двоцифрени у Лејкерсима били су и Поуп са 13, Хауард са 12, Рондо са 11 и Кузма са десет поена.

Денвер је предводио нестварно добри Џамал Мари који је имао 32 поенауз шут из игре од 60 одсто. Грент је додао 17, Јокић 16, Портер 13, а Морис 12 поена.

Лејкерси су победом повели са 3-1 у серији и налазе се на корак од пласмана у НБА финале.

Ипак, познато је да је то најопаснији резутлат када играте против овогодишње екипе Денвера.

Денвер се већ два пута у овогодишњем плеј-офу налазио у оваквој ситуацији, те ће изабраници Мајка Мелоуна покушати да оборе још један рекорд и врате се из "мртвих".

Само 13 пута је екипа која је губила 3-1, успела да се врати и преокрене у серији, а Денверу је то пошло ове сезоне против Јуте у првој и против Клиперса у другој рунди плеј-офа.

Наредни меч Лејкерса и Денвера игре се у ноћи изеђу суботе и недеље од 03.00 часова.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво