Милојевић: Победа Денвера би била велики успех

Гост Јутарњег програма био је Дејан Милојевић кошаркашки тренер на чијој су опроштајној утакмици била два Џокера. Спортисти због којих се у Србији често осећамо да смо на крову света. Један је пре скоро деценију и по освојио тениску планету, други је пре пола деценије почео да открива Американцима шта значи магија - Новак Ђоковић и Никола Јокић.

Најпре о синоћној утакмици. За нас Јокићеве навијаче - била је за инфаркт! Како сте је ви видели? Јокић је одлично одиграо, свакако.

"Очекивао сам јачу утакмицу у односу на прву, јер тренери су после прве утакмице имали бољи увид у игру и једних и других. Очигледно да је екипа Денвера добро реаговала и била већином утакмице конкурентна. Никола је постигао неке јако битне поене, али је на крају одлучио тај Дејвисов шут и свака му част на томе."

Може ли доћи до још једног преокрета? Може ли Денвер да се врати у серију после 2:0 за Лејкерсе?

"Па, показали су да могу да играју против Лејкера, што је најбитније. Лејкерси имају стварно врхунска суперстара, Дејвис и Леброн Џејмс који су сигурно међу пет најбољих играча НБА лиге, и није их лако чувати. Међутим, Денвер тимском игром може да им парира. Синоћ је то изгледало јако добро и треба бити оптимиста. Лејкерси су сигурно фаворити, а свака победа Денвера би била велики успех."

Сви навијамо за то свакако, а сада да се вратио на јун месец, на утакмици "Деки ћао", када смо били поносни што цео свет види на истом месту и Новака и Николу. А како сте се Ви осећали, као особа због које су обојица били у хали?

"Вама новинарима је то било посебно интересантно, али пуно је тамо било мени драгих пријатеља. Најбоље од свега је било то што је све било спонтано. Ја прво нисам ни знао да ће бити тако организована утакмица, Мега је то урадила мени у част и хвала им на томе. Никада ни један тренер није отишао на такав начин уз опроштајну утакмицу и ја сам срећан због тога. И њихов долазак је био право изненађење. Ја Новака нисам познавао до те утакмице и тада смо се упознали. Хвала му што је дошао. За Јокића исто нисам знао да ли ће доћи због ситуације са коронавирусом, да ли је уопште допутовао... Хвала им на томе, што више време пролази срећнији сам због тога."

Посебно су били занимљиви коментари на појаву Јокића, који је био мршавији него икада. А америчке колеге су тих дана проучавале "Ко је Дејан Милојевић?". Јер, због њега је најбољи играч Денвера и најбољи центар НБА прелетео планету. Како вама данас изгледа тај некадашњи Јокић и садашњи у НБА, колика је разлика? 

"Никола је постао професионалац и то је највећа разлика. Мени је помало смешно када га људи доживљавају као помало дебељуцу а то уопште није истина. Он је посвећен својој причи и своје је тело довео у одличан баланс и изгледа баш како треба да изгледа. Задржао је снагу и то је оно што људи греше јер је изузетно снажан и само онај ко игра против њега то може да зна."

Како вама тренутно изгледа његова игра? Да ли је он на врхунцу?

„Јесте, јер сваке године мислимо да не може боље а он одигра још боље. Очигледно што је старији то је зрелији. Боље ће познавати своји могућности и најбитније је да се и даље игра са кошарком. Кад кажем игра, то некима звучи неозбиљно, али све те ствари су увежбане на тренингу тако да све ове потезе које ви видите, ми на тренинзима видимо много пута. Очекујем да ће наставити да игра на овом нивоу."

Око Јокића се све врти и када не постиже највише кошева. Поново Американци постављају исто питање као и претходних година - Јокић не може да скочи, а најбољи је. Како?

„Па, зато што је атипичан играч. У НБА лиги имате врхунске атлете и већина играча игра на сличан начин. Никола је човек који не скаче. Он шутира са земље. Практично он шутира пре него што одбрана скочи и реагује. И зато је он свима проблем за чување јер игра на сасвим другачији начин од других."

И када ће Дејан Милојевић у Америку у НБА?

„Па, још се не зна када ће следећа сезона почери због проблема са короном. Видећемо шта ће се и како десити. У ситуацији сам да сигурно нећу ићи уколико не добијем понуду са којом сам задовољан. Нисам оптерећен. Ако буде Америка - супер. Ако не буде, опет супер а велике су шансе да буде. Не желим да будем тренер који неће радити ништа, ја волим да радим", закључио је Милојевић.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара