Денвер имао па испустио Лејкерсе, Дејвис уз звук сирене погодио за победу

Кошаркаши Денвер нагетса поражени су у другом мечу финала Западне конференције НБА лиге од Лос Анђелес лејкерса са 105:103. Фантастичну партију Николе Јокића, неутралисао је Ентони Дејвис, тројком за победу у последњој секунди. Тим из Лос Анђелеса води у серији са 2:0.

Денвер нагетси су поново доказали да су експерти преокрета и да их никада не треба отписати, али је део секунде недостајао, како би направили иузетно велики подвиг против ЛА лејкерса.

Денвер је губио са 16 разлике средином треће четвртине, а онда на крилима Николе Јокића успео да ибрише дефицит, у последњим моментима меча поведе, али је Ентони Дејвис срушио сав труд и снове Нагетса.

Никола Јокић одиграо је маестралан меч, поготово последњу четвртину, у којој је везао 11 поена.

Српски кошаркаш имао је учинак од 30 поена, девет скокова и шест асистенција-

Уз Јокића расположен поентерски био је Мари са 25 поена док је још само Портер био двоцифрен са 15 пеона.

У редовима Лејкерса истакао се Дејвис са 31 поеном, од чега се истиче тројка за победу при вођству Денвера од 103:102.

Леброн Џејмс постигао је 26 поена и имао 11 скокова.

Прерано су сви отписивали Денвер још од прве рунде плеј-офа и дуела са Јутом, потом се иста ствар десила и против Клиперса, а веома близу још једног историјског преокрета Денвер је био у другом мечу против Лејкерса.

Нагетси су нешто боље отворили меч и повели са четири поена предности. У уводним минутима меча, једини расположени у редовима Лејкерса био је Леброн Џејмс, који је постигао уводних 12 поена своје екипе.

Денвер је држао корак, али онда помало чудно пао онда када је Џејмс отишао на клупу. Лејкерси су релативно лако стекли двоцифрену предност почетком друге четвртине.

Након нешто лошијег увода у меч, Никола Јокић и Џамал Мари су како је време пролазило, проналазили нападачки ритам, али је Денвер играо испод просека у фази одбране.

Након што су отишли на полувреме са десет поена предности, Лејкерси су додали гас у трећој деоници и на бази квалитетног Дејвиса, али и одличног Каруса и Грина, стекли максималних 16 поена предности.

Изгледало је као да ће "Језераши" потпуно убити сваки отпор Денвера и отићи на 20 поена предности, али је Денвер још једном показао менталитет екипе која се не предаје.

Мало по мало, Нагетси су смањивали разлику, прво на 10, потом на осам, шест, четири.

Лејкерси су се доста мучили у нападу, што је и плод добре одбране Денвера. 

Уследиле су бравуре Николе Јокића. Потпуно је оживео српски центар у последњој деоници и готово сам ставио терет екипе на своја леђа.

Дејвис је погодио битну тројку којом су Лејкерси стекли осам поена предности на три минута пре краја сусрета и утисак је да им је требала још једна добра одбрана и поени на другој страни, како би потврдили победу.

Ипак, уследио је период од више од два минута игре у којем Лејкерси нису поентирали, док је Никола Јокић са друге стране везао чак 11 поена.

Уследиле су психолошке игре на две стране, Јокић је прво погодио из одбојке за вођство Денвера 102:101, да би Дејвис узвратио кошем са полудистанце, чиме је вратио Лејкерсе у предност.

У наредном нападу Јокић је директно напао једног од најбољих дефанзиваца на свету, "обрву" Дејвиса и након што је изградио добру позицију, прецизним полу-хорогом вратио Нагетсима предност

Денверу је за победу била потребна добра одбрана и умало да је и покажу, пошто је Мари изблокирао шут Денија Грина две секунде до краја. Уследио је аут за Лејкерсе, из којег је Рондо пронашао Дејвиса, Пламли је заспао и није ротирао, а уследио је хладан туш, пошто је Дејвис са истог места као и пре три минута, погодио тројку, овога пута за победу од 105:103.

Лејкерси након прве две утакмице воде са 2:0 у финалу Запада. Наредни меч финала Западне конференције игра се у ноћи између уторка и среде од 03.00 часова.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво