Клиперси након испадања од Денвера: Ово боли, бесни смо, фали нам тимска хемија

Кошаркаши ЛА Клиперса након елиминације од Денвер нагетса у полуфиналу Западне конференције имали су помешане изјаве и осећања, а највећи део кривице преузео је тренер Док Риверс.

Клиперси су били први фаворит за освајање титуле ове сезоне, пошто су склопили један од најдубљих тимова у последњих неколико година.

На доказано језгро играча од прошле године (Вилијамс, Херел, Беверли, Грин, Зубац, Шемет), додали су изузетне играче какви су Ленард и Џорџ, али и током сезоне покупили квалитетне Мориса и Џексона.

Очекивало се да ће ово сигурно бити сезона у којој ће Клиперси напокон проћи у финале Западне конференције и напасти шампионски пехар, који никада нису освајали.

Те скупоцене планове покварили су Никола Јокић, Џамал Мари и тим, у сваком смислу те речи, Денвер нагетса.

Највећи део кривице ране елиминације тима са шампионским амбицијама, преузео је тренер Док Риверс.

"Нисмо имали одговор за њих. То је суштина, ја сам тренер и преузимам пуну одговорност, у мене треба прсти да буду уперени, али нисмо испунили очекивања и договор, јер да јесмо, прошли бисмо даље", први је утисак Риверса.

"Покушаћу да схватим шта се десило и средимо проблем. Ово је велико разочарање. Ниједног тренутка у "мехуру" нисам се добро осећао, због физичког стања играча. Кондиција им је била у лошем стању, имали смо играче који нису били спремни за минуте. Ипак, треба напоменути да нас је Денвер на сваком пољу надиграо. Морам да им покажем поштовање и сва заслуга иде њима", рекао је Док.

Риверс је тако трећи пут у тренерској каријери успео да предводи екипу која је испустила предност од 3:1.

Ветеран и један од предводника из прошле сезоне, Лу Вилијамс, истакао је јасан проблем ове екипе, о којем се премало током сезоне причало.

"Нисмо имали тимске хемије. Имали смо шампионска очекивања, имали смо и људе и таленат за то, али недостајало је хемије. Морали смо да затворимо серију и оправдамо предност, али то нисмо урадили. Бесни смо, јасно и једноставно, бесни", изјавио је Вилијамс.

Један од играча Клиперса који је највише заказао током плеј-офа, а поготово у седмом мечу против Денвера је Пол Џорџ.

"Ово боли, заиста боли. Охладили смо се као тим, идемо даље", изјавио је Џорџ.

Последњи, али не најмање важан, чак насупрот, био је Кавај Ленард.

"Морало смо да будемо паметнији, то има везе са хемијом, морали смо да проналазимо боља решења, трчимо до места у којима треба да добијемо лопту, да препознамо када скупе у рекету, када некога удвоје, како треба да се крећемо. Кошаркашка интелигенција је морала бити на већем нивоу. Шампионски тимови знају како да се ишчупају из рупе, али за то је потребна тимска хемија", закључио је Кавај, који је напустио Торонто, са којим је прошле сезоне освојио НБА лигу и био проглашен за најкориснијег играча финала.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво