"Хвала ти, Србијо, на предивном Николи Јокићу"

Никола Јокић велики је хит у НБА због начина на који води свој тим, али и због свега необичног што прати каријеру српског кошаркаша. Јокић је убедљиво најбољи високи играч у најјачој лиги света и поново је то доказао у окршају са Клиперсима.

Момак из Сомбора је предводио Денвер до преокрета у серији полуфинала Запада, пошто су Нагетси губили 3:1, али су прошли даље после "мајсторице".

Јокић је поново био прва фигура меча са 16 поена, 22 скока и 13 асистенција и постао први играч у историји НБА који је у две узастопне "мајсторице" уписао трипл-дабл. Такође, први је човек до сада који је за три четвртине у седмој утакмици серије дошао до двоцифреног учинка у три категорије.

Многи бивши и актуелни кошаркаши, новинари и стручњаци пратили су његове бравуре и са одушевљењем коментарисали у емисијама и на друштвеним мрежама.

"Неко тамо воли Денвер нагетсе. Србијо, хвала ти на предивном Николи Јокићу. Лаку ноћ!", поручио је Крис Марлов, спикер који преноси мечеве Денвера.

Стивен А. Смит, један од најпознатијих спортских новинара канала И-Ес-Пи-Ен, тврди да за пораз више треба кривити Клиперсе, али је током меча објаснио шта је то посебно код српског репрезентативца.

"Овај момак Јокић је луд. Човек не може да се одвоји од паркета, али бога ми, уме да игра кошарку. Предводи контранападе, ради ролинге, погађа фејд-авеј шутеве. Нестваран је", у екстази је био Смит.

Зек Лав, још један познати амерички кошаркашки новинар, присетио се и Николиног занимљивог хобија.

"Јокић би требало да доведе свог омиљеног коња у 'мехур."

Немања Недовић је у свом стилу написао "сипај, не питај", док је Дежонте Мари поновио нешто што мисли већина људи у Америци.

"Никола Јокић је најбољи центар у НБА", сматра Мари.

Звезда Портланда Си-Џеј Мекалум, поред критика на рачун Клиперса, који су недавно били иронични након пораза Трејлблејзерса, похвалио је и читав тим Денвера.

"Стварно су се вратили два пута од 1:3 у серијама, а још Трил (Вил Бартон) није у тиму. То је лудо. Легендарно", истакао је Мекалум.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво