Приморска остаје без играча, вероватно и без АБА лиге

Приморска из Копра налази се у великим финансијским проблемима, па је словеначки кошаркашки клуб обавестио своје играче да без обавеза могу да промене средину.

Екипа Приморске је била хит 2019. године, када је освојила четири трофеја - шампионат и Куп и суперкуп Словеније, као и титулу у АБА2 лиги, чиме су се квалификовали за најјаче регионално такмичење.

И први део прошле сезоне Приморска је одиграла одлично, била у конкуренцији за пласман у плеј-оф, а онда су уследили финансијски проблеми, пошто је главни спонзор одлучио да се повуче.

Словенци су некако привели сезону крају, највише захваљујући епидемији коронавируса која је прекинула сва кошаркашка такмичења, али изгледа да проблем нису решили.

Како јавља Спортандо, управа Приморске обавестила је све своје играче да су слободни у избору нове средине.

Иако се још пре неколико месеци спекулисало да ће доћи до оваквог исхода, чини се да је финансијска ситуација у клубу неодржива и велико је питање да ле ће Приморска уопште наступити у АБА лиги ове сезоне.

АБА лига се још није огласила поводом овог случаја, а као запета пушка своје место чека македонски МЗТ, који је прошле сезоне био трећи у АБА2 лиги.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво