Ошишани Јокић и одважни Мари "поништили" Мичела

Нови дуел Денвера и Јуте и нова драма. И нови продужетак, али и нова победа за Нагетсе! И то много важна. На крају, после 53 минута у Орланду, 135:125 за екипу из Колорада, која је успела да преживи и немогућег Донована Мичела, али и своје жуте минуте, и за то била на крају и награђена.

Оно што смо дуго чекали и чему смо се надали у НБА плеј-офу, две екипе с две стране Стеновитих планина су нам и подариле. Драма је на крају припала "грумењу".

Меч са много преокрета и серија два тима решен је у додатних пет минута, а ту су се знатно боље снашли Нагетси, пресудило је одлично издање Џамала Марија, али и Николе Јокића.

Сомборац је у мају привукао пажњу својим "скини" изгледом, а пред плеј-оф је "набацио" војничку фризуру, као да је тиме желео да пошаље поруку да креће у борбу, да не кажемо у рат. И заиста, данас му је фокус био војнички.

Да успех за екипу из Колорада буде већи и слађи, ту је податак да је побеђена екипа у чијим је редовима играч убацио чак 57 поена!

Било је то дело вечерас апсолутно невероватног Донована Мичела, који је у одсуству првог плеја екипе Мајка Конлија џуниора (напустио кампус да би присуствовао рођењу сина), преузео и организаторску улогу, те изврсно водио тим уколико изузмемо почетничку грешку у финишу регуларног тока, када је "заборавио" да пренесе лопту за осам секунди.

Међутим, није запоставио своју поентерску ролу, штавише – поставио је рекорд каријере, али и рекорд франшизе по броју убачених поена у доигравању (19/33 из игре, "шест тројки", уз девет скокова и седам асистенција!)

А када се зна да су за ту франшизу играли један Карл Мелоун и легендарни сарадник му Џон Стоктон, податак и учинак "спајде" (паука) добија на тежини.

На његову жалост, та партија није награђена тријумфом, и то највише захваљујући двојцу Денвера Јокић–Мари.

Српски ас и ол-стар центар је био на свом, традиционално високом нивоу (то кажемо и поред промашеног шута из продора за победу на истеку регуларног тока на 115:115) остваривши дабл-дабл од 29 поена и 10 скокова, на шта је додао и за његове стандарде скромнији учинак од три асистенције, две украдене лопте и једну блокаду.

"Џокер" је у продужетку убацио "само" једну тројку, али није ни било потребе за нечим више, с обзиром на то да је у додатних пет минута просто експлодирао Џамал Мари, који је 10 од својих 36 поена убацио управо у том периоду.

И (коначно) је Канађанин показао да може да буде помоћ, али и замена Јокићу када се "ломи".

Сјајну ролу код "грумења" имао је и резервни плејмејкер Монте Морис, који је убацио 14 поена, али који су по правилу долазили у тренуцима када је било великих проблема у нападу, а слично је деловао и Џереми Грант, стрелац 19.

Код Џеза, највећа подршка разгоропађеном Мичелу били су Џо Инглс са 19, резервиста Џордан Кларксон са 18 и Руди Гобер, који је и поред 17 поена и седам скокова поново изгубио директан дуел са Јокићем.

Да народски кажемо – "Јокара" га је поново "ошишао".

Међутим, и поред веома важне победе на почетку плеј-офа, која ће сасвим извесно много значити на плану самопоуздања, оно што је екипу Мајка Мелоуна поново "краси" јесу периоди потпуне блокаде и "губљења" са терена, које противник углавном уме да препозна и казни, што је уосталом било и кључно у прошлогодишњем плеј-офу, који је завршен у седмом мечу полуфинала Запада.

Овога пута су Јокић и другари нашли излаз из тог лавиринта, али ће он бити знатно чешћи и компликованији како се буде, надамо се, напредовало у доигравању и играло против много јачих тимова, пошто су у костуру тимови Хардена, Ленарда, Џејмса...

Навијачи у савезној америчкој држави Колораду, а добар део и у Србији, надају се да ће ипак "искуство" и учење на сопственим грешкама помоћи Нагетсима да ове сезоне направе искорак.

Први мали корак је направљен вечерас.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара