НБА Плеј-оф: Мистерија Истока

Екипа Торонто репторса брани трофеј НБА лиге. Огроман задатак је пред изабраницима Ника Нурса, јер су конкуренти на Истоку гладни и спремни за нове изазове.

Уз доста срећних околности, али и напора, умећа и жеље, Торонто је прошле сезоне савладао екипу Голден Стејта у финалу лиге и попео се на НБА трон.

Ове сезоне, имаће нестварно тежак задатак већ у својој конференцији, пошто су многи тимови гладни и спремни да их сруше са постоља.

Милвоки - Орландо (18. август 19.30)

Јанис Адетокумбо и Милвоки бакси оставрили су најбољи учинак у регуларној сезони, а самим тим били први на Истоку.

Мајк Буденхоулзер развио је фантастичан систем у чијем је центру Јанис, а остатак екипе добро је упознат са својом улогом.

Сваки пут када помислите да су прочитани и да су достигли лимит, Бакси изненаде, неко други "искочи" и погура екипу.

Прошле сезоне очитали су лекције Детроиту и Бостону, али су онда ударили у зид, када их је Торонто након преокрета савладао у шест утакмица.

Ове сезоне циљеви су већи, а играчи Милвокија, на челу са Јанисом - гладнији. Грк је имао још једну сјајну годину и највероватније ће понети титулу најкориснијег играча лиге, други пут заредом.

Противници у првој рунди су, такорећи једини домаћини у "мехуру", екипа Орланда. 

Иако предвођени са неколико веома талентованих младих играча (Фулц, Бамба, повређени Ајзак, Гордон), као и пар сада већ ветерана (Вучевић, Фурније, Аугустин), Орландо важи за апсолутног аутсајдера, који се налази на путу екипи са шампионским амбицијама.

Атмосфера играња јесте специфична и терен јесте у Орланду, али ни магија не може помоћи Меџиксима.

Индијана - Мајами (18. август 22.00)

Уколико, тј када Милвоки победи Орландо, у наредној рунди састају се са бољим из дуела Индијане и Мајамија.

Ривалство које датира још од раније, биће веома занимљиво гледати и у "мехуру".

Уље на ватру додали су Ти-Џеј Ворен (један од најраспуцанијих кошаркаша по доласку у Орландо) и Џими Батлер (можда и најзанимљивији и компетитивнији кошаркаш на паркету и ван њега).

Индијана је преотела место број четири од Мајамија, али то неће значити ништа, пошто предност домаћег терена не постоји.

Тим из Индијанаполиса, који са клупе предводи Нејт Мекмилан игра сјајну одбрану ове сезоне.

Иако су имали великих кадровских проблема, у Орландо су допутовали са Оладипом, а придружио се и Брогдон. Уз поменутог Ворена, срце на терену остављају и Тарнер, Меконел, Холидеј и Мекдермот, па Пејсерси не презају ни пред много јачим екипама од Хита.

Мајами са друге стране важи за тим који може приредити велика изненађења ове сезоне. Ерик Сполстра и Пет Рајли склопили су фантастичан спој младости и искуства. Аквизиција Батлера, Игодале и Краудера на младо језгре које имају у Хироу, Робертсону, Нану, Адебају и Џоунсу јуниору показала се као пун погодак.

Очекује се велика борба и варнице у дуелу ове две екипе. Мајами има седми најбољи напад лиге ове сезоне, а у походу ће покушати да их заустави пета најбоља одбрана.

Торонто - Бруклин (22.00)

Ник Нурс и Торонто репторси запушили су уста многим критичарима који су рекли да ће се екипа грчевито борити за плеј-оф након одласка Каваја Ленарда.

Торонто је ове сезоне забележио бољи учинак него што је то био случај у прошлој и са доста амбиција улазе у плеј-оф и одбрану титуле.

Тимска игра, несебичност и залагање краси екипу из Канаде. Паскал Сијакам и Фред Ван Влит су искуснији за још једну сезону, а увек могу да се ослоне на ветеране какви су Лаури, Гасол, Ибака...

Екипа Бруклина са друге стране има огромних кадровских проблема. У "мехур" нису допутовали: Кајри Ирвинг, Кевин Дурент, Диандре Џордан, Спенсер Динвиди, Вилсон Чендлер, Макл Бизли.

Ипак, предвођени Лавертом, Херисом, Аленом и Лувавуом, Нетси су успели да парирају много бољим, плеј-оф екипама, па ће покушати те партије из регуларне сезоне да понове у плеј-офу.

Главни проблем је и неискуство целе екипе, на челу са тренером Џеком Воном, који је заменио отпуштеног Кенија Еткинсона, па се очекује релативно лак тријумф Репторса.

Бостон - Филаделфија (00.30)

Дефинитивно најзанимљивији пар прве рунде, бар на Истоку, јесте окршај Селтикса и Сиксерса.

Пре годину или две, ово је требао да буде сусрет у финалу Источне конференције, а не судар треће и шесте екипе на табели у првој рунди.

Било како било, чека нас прави спектакл. Бостон је предвођен незваничним наследником Грега Поповича, Бредом Стивенсом, као и језгром талената који су стасали у поуздане играче.

Тејтум, Браун, Смарт, Вокер и Хејвард чине окосницу екипе, а велику помоћ имају у Кантеру, Тајису и Ожелеу, те су Селтикси са разлогом једни од фаворита за пролазак у финале са Истока.

Тежак задатак их чека већ у првој рунди, против екипе која је под великим притиском ове сезоне.

Брет Браун и Филаделфија никако да покажу свој пун потенцијал.

Ал Хорфорд и Тобајас Херис, звучне аквизиције у проткле две сезоне, доста су помогле овом тиму, али је још увек тешко закључити да ли Ембид и Симонс могу да функционишу заједно на терену.

Зато се Браун одлучио да Симонса са позиције плејмејкера премести на позицију крилног центра, тачније "point-forwarda". Симонс има проблема са повредом, па остаје да се види када ће тај експеримент заправо бити виђен на терену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара