Најузбудљивија петорка НБА лиге која ће играти на Флориди

Дуго чекани и најзад дочекани рестарт сезоне, разумљиво, главна је тема у НБА лиги, а зашто не рећи у целокупном свету спорта. Пажљиво припремано и још боље у дело спроведено организовање мехура (bubble) у којем ће прекинута сезона извесно бити настављена и завршена добијањем шампиона, још један је доказ моћи и величине НБА лиге. Овом приликом, уочи поновног почетка, представљамо петорицу играча који ће тамо наступати а који су занимљиви због својих кошаркашких, али и некошаркашких карактеристика.

Најузбудљивија петорка НБА лиге која ће играти на Флориди Најузбудљивија петорка НБА лиге која ће играти на Флориди

Иако се мечеви који ће се играти на Флориди неће рачунати за коначан скор, велику пажњу привлачи и избор МВП-а (Јанис благи фаворит у "финалу" против Леброна), те најбоље петорке лиге (аутор ових редова би у њу поред горе поменитих уврстио и Хардена, Дончића и Јокића), уочи поновног почетка представићемо избор од пет најзанимљивијих играча који ће наступати у Орланду, а који се не истичу само по кошаракшким стварима, на терену.

Бобан МАРЈАНОВИЋ

Није што је наш, али Боби је сигуран члан, па можда и капитен ове петорке.

Човек којег у америчким медијима називају "омиљеним играчем НБА лиге" то вероватно и јесте. Јер, то је био и у Сан Антонију где је снимио и своју прву рекламу. Био је и у Лос Анђелесу, где је и поред играња са Милошем Теодосићем, и глуме у холивудском филму "Џон Вик", свој "bromance" остварио са Тобајасом Херисом.

Покренуо је овај тандем чак и свој ТВ шоу, а сарадња је настављена у Филаделфији, када су трејдовани у пакету.

Тај сјајни однос није покварен ни када је Боби напослетку трејдован у Далас, где га је дочекао "земљак" Лука Дончић, са којим остварио одличну сарадњу поготово ван терена, која прети да угрози славу ”Bobi and Tobi” шоуа.

На балканском менију Мевса су шале, такмичења, задиркивања, али и често певање српских (турбо)фолк песама.

Боби је омиљен код навијача (којих као што је познато неће бити у наставку), али и код медија и новинара, те не чуди што је све више компанија Сједињеним Државама заинтерсовано за маркетиншку сарадњу са доброћудним дивом из Бољевца.

Пи Џеј ТАКЕР

Пи Џеј Такер, осим што је спектакуларан одбрамбени играч, који у новој "small ball" поставци Хјустона са својих 196 центиметра висине игра на позицији центра (да, добро сте прочитали) и неретко доприноси шутевима за три поена, он је у лиги познат пре свега као највећи "sneaker head", односно пасионирани љубитељ и колекционар патика.

Тако ће те га ретко када видети да на две узастопне утакмице носи исти модел патика, а врло често да први носи и промовише неки нови модел, који се тек појавио на тржишту.

А његова колекција патика, међу којима се налази рецимо и пар које је Мајкл Џордан носио у својој првој НБА сезони давне 1984. године, вреди много зелених новчаница иако није на продају.

Лу ВИЛИЈАМС

Осим што је од доласка у Лос Анђелес (прво је играо за Лејкерсе, па онда након кратког боравка у Хјустону пронашао себе у Клиперсима) увек у конкуренцији за најбољег шестог играча лиге, а где титулу брани и ове године, Вилијамс је у лиги познат и по свом ”swag”-у, односно по мало бурнијем стилу живота.

Саставни делови тог начина живљења су изласци и стриптиз клубови, уз које логично иду и лепе девојке, али и пажња таблоида.

Управо је један такав његов недавни "излет", под изговором да иде на сахрану, привукао пажњу јавности али и његових претпостављених, пошто се испоставило да је у Мајамију односно "Меџик ситију" посетио свој омиљени gentelemes club.

Иако је првобитно као разлог навео жељу да поједе пилећа крилца, која у менију носе његово име, одао га је Инстаграм пост његовов пријатеља Џека Харлоуа.

Лу је на крају био приморан да призна свој грех, те је "зарадио" десетодневни карантин, и за сада непознату казну од руководства Клиперса.

Бол БОЛ

Најновија сензација НБА је син некадашње атракције исте те лиге. У питању је наследник познатог Суданца Манутеа Бола, који је деведестих година био један од највших играча у такмичењу (заправо други највиши у историји лиге са 229 центиметара).

Његов син, Бол Бол, кога су Денвер нагетси драфтовали на последњем драфту са 44. позиције, изгледом неодољиво подсећа на оца, али му је кошаркашки арсенал неупоредиво богатији.

Поред дугих руку и 218 центиметара висине, који му дају велику предност у скоку над ривалима, Бол јуниор има врло добар шут са дистанце, и неретко се одлучује да ”опали” ван линије за три поена.

Све је то демонстрирао у свом дебију, управо у Орланду, када је забележио 16 поена, 10 скокова и чак шест блокада, што је рецимо бољи деби и од оног који је имао вероватно највећи играч свих времена Мајкл Џордан.

А да жели да остави дубљи траг у најјачој лиги света говори и његова сарадања са једним од најбољих центара у историји игре - Шекилом О’Нилом, који би требало саветима да додатно обогати његову игру.

Матис ТАЈБУЛ

Матис Тајбул је руки, али не обичан. Момак који је својим играма натерао да Филаделфију да у ноћи претходног драфта направи трејд са Бостоном и тако га доведе у Пенсилванију, својим играма и понашањем је оправдао поверење.

Сјајни крадљивац се добро уклопио у игру Сиксерса, а постао је симатичан и широј јавности.

Тајбул је први покренуо видео блог (влог) из "bubble" у Дизнијевом свету, путем којег на занимљив, пристојан и пријемчив начин приближава најширем аудиторијуму како изгледа живот НБА играча (до сада је на свом каналу објавио пет епизода).

Осим овог дела ван терена, Матис се врло добро сналази и на паркету, бар је то чинуо пре прекида сезоне. Као новајлија је играо просечно 20 минута, блежио скоро пет поена и једну и по украдену лопту по мечу.

Обратите пажњу на ове момке, а обратите пажњу и на јутарње вести, јер ће поново у њима редовно бити и НБА извештаји. Коначно...

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво