Жалгирис ће Шарасовог наследника тражити ван Литваније

Литвански кошаркашки великан Жалгирис објавио је данас да ће наследника Шарунаса Јасикевичијуса на месту тренера потражити изван граница Литваније.

Паулиус Мотиејунас, директор Жалгириса, раније је поручио да ће приоритет бити дат стручњацима из Литваније, али се ситуација у последњих неколико дана очито променила.

Подсетимо, досадашњи тренер ”зелених” је одлучио да прихвати понуду из Каталоније и постане тренер Барселоне, за коју је са успехом наступао и као играч.

Жалгирис му није правио проблем, већ пожелео срећу након успешних седам година сарадње, у којима је поред бројних домаћих трофеја изборен и један пласман на фајнал-фор Евролиге (2018. године у Београду).

Паулиус Мотиејунас, директор Жалгириса, раније је поручио да ће приоритет бити дат стручњацима из Литваније, али се ситуација последњих дана очито променила.

"Имали смо јасну листу литванских кандидата. Причали смо са неколико литванских тренера. Дариус Масколиунас је одлучио да оде у Барселону заједно са Шарунасом Јасикевичиусом, а Казис Максвитис је има обавезе према свом тренутном клубу, па смо проширили круг претраге. Имамо велику листу стручњака из иностранства. Жеља нам је да тренер буде гладан, мотивисан и пријемчив за увођење новина у раду", објаснио је директор Жалгириса.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво