Пангос и званично у Зениту

Канадски кошаркаш Кевин Пангос данас је и званично постао члан Зенита из Санкт Петербурга, потврдио је руски клуб.

Након одличних игара за Жалгирис, са којим је стигао и до фајнал фора Евролиге у Београду 2018, Пангос је претходне две године провео у шпанској Барселони, где се није најбоље снашао и где је имао пуно проблема са повредама.

Овог лета је био довођен и у везу са српским шампионом Црвеном звездом, која на крају ипак није могла финансијски да парира руском тиму.

”Добили смо поузданог играча и поентера са одличним искуством играња у Евролиги. Зна како се носити са разним врстама активне одбране, одлично контролише лопту, агресиван је у пролазима и добро шутира. Заиста се надам да ће Кевин постати играч који помаже формирању система и да ће нам помоћи да остваримо жељени резултат”, поручио је генерални директор клуба Павел Церковњи.

Задовоство није крио ни тренер Ћави Пасквал.

”Задовољство нам је што можемо да објавимо да се Кевин Пангос придружује нашем тиму. Са собом ће донети лидерске квалитете, разноврсност у нападу и сталну претњу противниковом кошу. Са 27 година већ је стекао велико искуство играња у Евролиги и надам се да ће то пружити још више самопоуздања нашим навијачима”, рекао је шпански стручњак.

Сам Пангос радује се доласку у Зенит и Санкт Петербург.

”Драго ми је због указане могућности да наредне сезоне наступам за Зенит. Радујем се што ћу играти под вођством тако сјајног тренера као што је Ћави Пасквал. Чуо сам много лепог о клубу и великом граду, и једва чекам тренутак када дођем и започнем припреме за успешну сезону.
Моја породица и ја се радујемо доласку у Санкт Петербург!”, поручио је Кевин Пангос.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи