Комесар НБА лиге: Првенство би могло бити прекинуто

Комесар НБА лиге Адам Силвер изјавио је да ће, ако се коронавирус појави на Дизнијевом имању на Флориди, где је планирано да екипе наставе сезону, првенство бити прекинуто.

Наставак НБА сезоне у Орланду, у спортском комплексу у оквиру "Дизнијевог света" заказан је за 31. јул.

"Уколико будемо суочени са интензивним ширењем коронавируса, то би нас могло довести до прекида", казао је Силвер на телеконференцији за медије.

Иако истиче да је "смирен" што се тиче наставка сезоне, Силвер је признао да и код њега постоји забринутост с обзиром на нагли пораст заражених од коронавируса на Флориди и у целој земљи.

У четвртак је 8.942 особа било позитивно на Флориди чиме је укупна бројка нарасла на 123.000. Исто тако је у петак објављено да је од 302 НБА играча њих 16 позитивно на коронавирус.

"Тренутно не постоји опција без ризика. Мој крајњи закључак је да не можемо заобићи вирус", рекао је Силвер, наглашавајући како је избор да се првенство настави у изолованом окружењу у Дизнијевом комплексу оправдан јер ће играчима пружити бар некакву заштиту.

"Мислимо да ћемо бити сигурнији у кампусу него напољу", нагласио је.

Играчи ће се свакодневно тестирати, као и особље запослено у "Дизнијевом свету".

Претходних дана сазнали смо да је неколицина играча било позитивно на ковид-19 тесту, а међу њима је и српска суперзвезда и члан Денвера Никола Јокић. Тимови се полако окупљају и почињу са тренинзима, а пут Флориде требало би да крену почетком јула.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво