АБА лиги три места у Еврокупу, познати сви учесници

Партизан, Цедевита Олимпија и Будућност такмичиће се следеће сезоне у Еврокупу, објавили су организатори такмичења.

Познати су сви учесници Еврокупа у наредној сезони, а АБА лига добила је три места. Партизан, Будућност и Цедевита Олимпија представљаће регион у европској "другој лиги".

Очекивало се да место у Еврокупу добије и Морнар из Бара, али се то није догодило.

Утисак је да ће такмичење у Еврокупу ове сезоне бити мање квалитетно него претходне, када најбољих осам тимова нису добили прилику да се боре за трофеј услед пандемије коронавируса.

Поред Партизана, најзвучнија имена у наредној сезони биће Виртус, Уникаха, Хувентуд и Локомотива, уколико сви ови тимови буду остали у такмичењу.

Ипак, велика вероватноћа је да ће један од најбољих тимова заменити Панатинаикос, који је одлучио да напусти Евролигу, а највеће шансе дају се италијанском Виртусу.

Поред кошаркаша Партизана, на списку учесника Еврокупа су Монако, Бахчешехир Истанбул, Будућност, Цедевита Олимпија, Скајлајнерс Франкфурт, Бурсаспор, Бреша, Гран Kанарија, Бурж, Хувентуд, Лијеткабелис, Локомотива, Макаби Ришон, Левалоа, Андора, Нантер, Промитеас, Улм, Антверпен, Рејер Венеција, Уникаха Малага, Уникс Kазањ и Виртус из Болоње.

Сезону ће почети 24 тима, распоређена у четири групе, а такмичење ће почети 30. септембра.