"Еврокуп мора да је у проблему када зове наш 'мали' клуб"

Директор Хапоела из Јерусалима Гај Харел оштро одговорио на неспретну опаску Ђордија Бертомеуа, који је клубове који су из Еврокупа прешли и Фибину Лигу шампиона назвао малим, рекавши да је друго по квалитету такмичење сигурно у тешкој ситуацији када их зову да се у њега врате.

Еврокуп већ годинама представља европску кошаркашку "другу лигу" по квалитету клубова који у њему учествују, али у последњих неколико недеља неколико озбиљних тимова одлучило је да се пресели у Фибину Лигу шампиона.

Ђорди Бертомеу, први човек Евролиге под чијим окриљем је и Еврокуп, недавно је дао неспретну изјаву како клубови који прелазе под Фибино окриље умањују своју величину тим поступком.

"Имате случајеве Јерусалима и Бамберга. Њихове одлуке нису се баш показале као успешне за клуб. Учиниле су те клубове мањим", изјавио је недавно Бертомеу. 

Одговор је добио од директора Хапоела из Јерусалима, који већ две сезоне наступа у Лиги шампиона.

"Еврокуп мора да је у тешкој ситуацији када је одлучио да малом клубу као што смо ми пошаље позивницу пре десет дана", изјавио је директор тима из Јерусалима Гај Халер.

Организатори Евролиге једном годишње контактирају клубове са подужег списка са упитником да ли су заинтересовани да учествују у њиховим такмичењима.

Очигледно је да од Хапоела ни ове сезоне неће добити позитиван одговор.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво