Џордан донира 100 милиона долара у борби против расизма

Легендарни кошаркаш Мајкл Џордан објавио је да ће у наредних десет година донирати 100 милиона долара организацијама које се боре за расну и друштвену равноправност.

Иако је био познат као неко ко се клони политичких дешавања широм света, Макл Џордан након дужег времена био је активан по том питању.

"Ем-Џеј" се пре неколико дана путем друштвених мрежа огласио поводом смрти Џорџа Флојда, а стање у САД очигледно га је натерало на конкретније потезе.

Џордан компанија, која је под власништвом вероватно и најбољег кошаркаша икада, саопштила је да ће у наредних десет година донирати 100 милиона долара организацијама које се боре за расну и друштвену равноправност.

"Бренд Џордан је више од једног човека, одувек је то била породица. Ми представљамо поносну породицу која је пребродила многе препреке, борила се против дискриминација широм света и која се свакодневно бори да избрише мрље и последице расизма и неправде", наводи се у саопштењу.

"Црни животи су битни. Ово није контроверзна изјава. Све док укорењени расизам, који институцијама наше земље дозвољава кардиналне грешке, не буде искорењен, остаћемо посвећени чувању и побољшању Црних живота", додаје се у саопштењу.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво