Партизан одлучио: Остајемо уз Еврокуп, најтежа одлука у историји клуба

Председник Партизана Остоја Мијаиловић саопштио је на конференцији за медије да ће црно-бели и наредне сезоне играти у Еврокупу и преко тог такмичења пробати да дођу до Евролиге.

Партизан је у претходним данима на седницама Управног одбора клуба бирао да ли ће се такмичити у Еврокупу, или ће прећи у Фибину Лигу шампиона.

"Одлука која је донета је најтежа у мом животу и клупској историји, ми смо се неправедно нашли на раскрсници. Идемо путем који нам се нуди. Нисам хтео сам да доносим одлуку, већ са Управним одбором. Обавили смо разговоре са Евролигом и Фибом и њима хвала на коректности. Одлука није против једне или друге организације, већ у корист Партизана."  

Мијаиловић је додао да, без обзира на одлуку, из Партизана неће отићи тренер Тринкијери, спонзори, остаће већи део играча.  

"Не прија нам да играмо Еврокуп јер смо га одавно прерасли, али знамо вредност тог такмичења и зато је дошло до поделе у гласовима. Мени је припало да носим барјак и одлучим о будућности Партизана. Партизан је дао много европској кошарци, много кошаркаша, тренера, стручних људи... Поносим се тиме, као и сваки партизановац. Постигли смо договор, остајемо у Еврокупу, неће доћи до раздавајања људи у клубу, играча, спонзора, тренера", рекао је Мијаиловић.

Председник Партизана навео је да су пред црно-белима биле четири опције.

"Имали смо четири опције, прва је била Евролига која се није десила из познатих разлога. Друга опција је Фиба, када причамо о њој, то је са финансијског аспекта најисплативије такмичење  које Партизан може да игра. Бизнисмени, какав сам и ја, гледају на то са посебном важношћу, јер нико не зна шта ће бити са привредом. Трећа опција била је да не играмо ниједно европско такмичење, већ се потпуно посветимо АБА лиги и домаћим првенствима. Четврта опција је поновно такмичење у Еврокупу", додао је Остоја Мијаиловић.

"С једне стране бирали смо новац, с друге кошарку и вагали смо шта треба да радимо. Ја као менаџер и привредник треба да размишљам конвенционално, али сам на крају преломио да треба да останемо у Еврокупу и да поново тражимо пут до Евролиге", речи су председника Партизана.

Црно-бели наводе да су уз турски Ефес, они највише оштећени отказивањем сезоне.

"Догодила се светска пандемија, велика штета широм света, губљење живота и ушли смо у непредвиђену ситуацију. Сезона из снова је прекинута на тај начин на који је прекинута. Сви смо били изненађени, нико није знао шта нас очекује, али смо знали да смо изгубили доста као клуб. Прекидом сезоне, Ефес и Партизан су највише изгубили, финансијски и спортски, али ми смо ту да се боримо и даље. Хладне главе смо донели ову одлуку. Партизан је по свим параметрима био изнад нивоа Еврокупа. Организација наших утакмица, резултати, атмосфера и посета у Арени, то је било и изнад просека Евролиге. Имамо најбоље навијаче на свету, мислим на кошаркашки клуб, који просто има историју и успехе", додао је Мијаиловић.

Председник Партизана обратио се и "вечитом" ривалу, екипи Црвене звезде.

"Ми нисмо исфрустрирани. Разумели смо ситуацију и хладне главе одлучили. Честитам свима који су се пласирали у Евролигу. Не могу да кажем да је то менаџерски успех, али је више уметност учествовати у Евролиги без иједног трофеја у сезони, али ја нашем ривалу честитам."

Мијаиловић је рекао да је, у протеклих неколико година, Партизан урадио велики посао.

"Желим да захвалим свим играчима и људима из клуба, јер околност и промене које смо доживели у протеклих пар година, заиста смо извукли максимум, сачували финансијску стабилност и амбиције. Партизан је обезбедио и највећи број навијача у историји АБА лиге и то на мечу високог ризика, то је било за пример свим клубовима који се баве кошарком. Хвала спонзорима који су дали допринос, нашим навијачима, који су највећи појединачни спонзор, више од 20 одсто укупног буџера, а самом предности домаћег терена би тај приход био још већи", закључио је Мијаиловић.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво