"Кува" на Малом Калемегдану, Обрадовић у преговорима са Звездом

Некадашњи кошаркаш црвено-белих и стручњак Локомотиве и Монака Саша Обрадовић, у преговорима је са Црвеном звездом о преузимању позиције тренера српске екипе.

Иако се првенствено размишљало и говорило о повратку Дејана Радоњића на клупу Црвене звезде, тим са Малог Калемегдана у преговорима је са Сашом Обрадовићем.

"Разговарам са Црвеном звездом и са мојим клубом и не коментаришем у којој смо фази договора, јер није време за то. Наредних дана ћу донети одлуку о наставку каријере и то је све", рекао је Обрадовић за Моцарт спорт.

Обрадовић (51) је кошаркашку каријеру почео у Звезди, а црвено-бели дрес носио је у трви наврата. Играо је још и за Лимож, Албу, Рому, Виртус, Будућност и Келн.

Тренерску каријеру започео је 2005. године, када је сео на клупу последњег клуба у којем је провео активне играчке дане - Келна.

Потом је био шеф струке Кијева, Турова, Доњецка, Албе, Локомотиве Кубањ и Монака.

Обрадовић је проводио време и у САД, где је у летњим лигама радио за Бруклин, Атланту и Сан Анотнио.

Са екипом Локомотиве пласирао се у финале Еврокупа пре три године, када је био проглашен за најбољег тренера године у том такмичењу.

Ове сезоне је са француским Монаком изборио пласман у осам најбољих екипа у Еврокупу, пре него што је сезона прекинута и завршена због пандемије коронавируса.

Обрадовић би на клупи Звезде наследио Драгана Шакоту, који је функцију тренера Звезде обављао од новембра прошле године.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво