Бивши НБА кошаркаш ће чувати ћерку убијеног Џорџа Флојда

Некадашњи НБА играч и шампион Стивен Џексон обећао је да ће бринути од ћерки свог недавно убијеног пријатеља Џорџа Флојда. Многе ствари ће јој недостајати, али ја ћу бити ту за њу, поручио је Џексон.

Широм Америке већ данима одржавају се протести незадовољних грађана након што је полицајац у Минеаполису угушио афроамериканца Џорџа Флојда.

Један од првих који је реаговао на тај чин био је некадашњи НБА играч Стивен Џексон, који је у последње време познат и као водитељ популарног кошаркашког подкаста ”All That Smoke”, а који је био веома близак пријатељ са настрадалим Флојдом.

Он је од тог трагичног догађаја у сталном контакту са породицом, а ноћас је изјавио да ће се пријавити за старатељство над Џорџовом шестогодишњом ћерком Ђијаном.

”Многе ствари ће јој недостајати, али ја ћу бити ту за њу. Ја ћу је одвести до олтара када буде дошло време удају. Бићу ту за Ђиђи! Флојд не може, али ја ћу бити ту за њу. Овде сам да бих се изборио за правду, правду за мог брата", рекао је Џексон на протесту у Минеаполису.

Он је открио да је Флојд, са којим се зна из родног Тексаса, у Минесоту дошао како би возио камионе и тиме зарадио више новца за своју породицу.

Упечатљива су била и скандирања, у којима је учествовала и Ђиђи, која је на питање ”шта је урадио тата?” одговорила ”Тата је променио свет!”.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво