Грег Попович о Трампу: Да има мозак, урадио би нешто

Легендарни тренер Сан Антонио спарса Грег Попович оштро је критиковао потезе Владе САД, а поготово председника Доналда Трампа поводом протеста широм те земље.

Тренер Спарса и кошаркашке репрезентације САД говори како проблем расизма није новост у тој земљи.

"Погађа ме што видимо насиље полицајаца и расизам, а виђали смо га и пре, али се ништа не мења. Управо због тога су ови протести овакви какви јесу. Ипак, без правог лидерства и разумевања где је проблем, никада се неће пронаћи решење. Бели Американци избегавају да се вечно баве овим проблемом, јер имамо могућност да га елегантно избегнемо, а то мора да се промени", рекао је Попович.

"Поп" је био веома критичан према председнику Америке Доналду Трампу.

"Стварно не могу да верујем: да председник има нешто у глави, морао би да изађе у јавност и нешто каже или уради како би смирио и ујединио народ. Не размишља о томе да нас приближи једне другима. Чак и сада показује какав је: све што ради, ради за себе и само да од тога има користи. Не ради за опште добро, такав је био и раније", рекао је Грег.

"Шта нам треба? То је кристално јасно. Треба нам председник који ће нам се обратити и рећи да му живот свакога од нас много значи. Само то треба рећи, али не, он то и не зна и неће. Њему је важније да смири оне који се буни против његовог начина размишљања. Чак проблем није ни сам Трамп, већ систем који мора да се мења", додао је Попович.

Легендарни тренер рекао је да је спреман да помогне у борби против расизма и насиља.

"Урадићу шта год треба и помоћи где год могу. То је одлика лидера. Он није лидер и он нас не може водити правим путем", закључио је тренер Спарса.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво