КК Борац: Коначно смо досањали наш сан

Челници кошаркашког клуба Борац из Чачка изразили су одушевљење поводом одлуке да се АБА лига наредне сезоне прошири за два места, чиме ће се Борац бити учесник највишег ранга регионалног такмичења.

Након Скупштине АБА лиге на којој је одлучено да се сезона 2019/20 откаже, да нема шампиона и испадања, донета је и одлука да ће у наредној сезони превенство бити проширено на 14 клубова.

Два нова члана регионалне лиге биће Борац и Сплит, као две најбоље рангиране екипе из АБА 2, које су добиле специјалне позивнице.

Председник УО КК Борац Предраг Пантовић није крио задовољство што је чачански клуб нови члан јадранске елите.

"Примио сам прве честитке за пласман у елиту регионалне лиге од чланова АБА такмичења. Играма и резултатима у лигашком делу АБА 2 такмичења заслужили смо место у елити. Територија коју покрива АБА лига има квалитет за 14 тимова. Мислим да је то права мера. Сплит и Борац ће допринети квалитету лиге, али и посети. Сви знају шта су били Југопластика и Борац у старој Југославији.", рекао је Пантовић за клупски сајт.

"Трудићемо се да будемо добри домаћини, као до сада, и чак још бољи. Скупштина АБА лиге је изгласала одлуку пуним срцем. После три године коначно смо досањали сан. Пласирали смо се у АБА лигу. Честитам играчима, тренерима, свима у клубу, навијачима", додаје председник Борца.

Пантовић наглашава да ће након ове одлуке у клубу кренути да размишљају о корацима битним за наредну сезону.

"Већ размишљамо о будућим корацима. Знамо да ће бити теже, нарочито након епидемије вируса корона. Међутим, свима ће бити теже, не само нама. Можда ће ово мотивисати нове спонзоре, можда се врате неки стари. Време је за мало славље", закључио је Пантовић.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара