Бeртомеу: Сви клубови су губитници, не можемо да награђујемо

Председник Евролиге Ђорди Бeртомеу одговарао је на питања новинара након одлуке да сe сeзона у Евролиги и Еврокупу прекине, а да наредне сезоне исти клубови учествују у овим такмичењима. Било је речи и који клубови су највише изгубили. Бeртомеу је изјавио да разуме клубове попут Ефеса или Партизана који су отказивањем такмичења остали без очекиване награде.

Ефес, као лидер Евролиге, имао је шансе за титулу, а Партизан, који је имао предност домаћег терена до краја такмичења у Еврокупу, и био је близу повратка у Евролигу. Ипак челници и клубови Евролиге донели су одлуку о поништењу сезоне.

"Не можемо никога да наградимо или избацимо неки тим. Није се играло до краја", рекао је Бертомеу на конференцији за медије. Он је признао да се није размишљало о промени формата.

"Разумем екипе који су били лидери. Постоји тим који је био први у Евролиги, па не значи да ће бити шампион. Овај концепт важи и за Еврокуп. Мислим да нема те поделе које изгубио више а ко мање, сви клубови су изгубили овим. Драго ми је да су они посвећени Евролиги и да желе да играју у нашим такмичењима", рекао је Бертомеу.

"Разумем да постоје тимови који јако желе да играју Евролигу и радили су на томе, али сада смо бирали континуитет, јер је ово ванредна ситуација у којој нисмо били никада пре. Рано је говорити да ли ће Келн организовати Ф4 наредне године, али имамо добру комуникацију."

"Још увек је немогуће проценити последице које је коронавирус донео. Главна забринутост играча била је безбедност и здравље, а не новац. Сарадња са ИМЏ-ом није угрожена, настављамо даље заједно. Што се тиче публике, вероватно ће бити мечева без исте на почетку."

"Немамо у плану мењање имена тј. називног спонзора Евролиге. Веома смо задовољни сарадњом са ‘Туркиш ерлајнсом’ која траје већ 10 година. Видео сам и ја приче у медијима о Гаспрому, али о томе није било преговора."

О преласку неких тимова у Фиба Лигу шампиона Бартомеу је рекао да је то одлука клубова.

"Нисам забринут због тога. То је одлука клубова и ми то поштујемо. Било је ситуација и раније да одлазе из наших такмичења код њих, као и обрнуто, попут ове године када је њихов шампион (Виртус) дошао код нас у Еврокуп", закључио је Бeртомеу.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара