Лоше вести за љубитеље кошарке, играчи начелно против наставка Евролиге

Одржан је састанак челника Евролиге са капитенима тимова учесницима елитног такмичења, играчи се изјаснили против наставка сезоне. Коначан расплет знаће се у понедељак, када ће представници 11 екипа са "А" лиценцом гласати о судбини Евролиге.

Све смо ближи дану одлуке о наставку сезоне у Евролиги и Еврокупу, а, према последњим информацијама, већина играча жели да се сезона оконча.

Наиме, у суботу је одржан састанак челника такмичења и капитена свих тимова који учествују у Евролиги, а добро обавештени Спортандо и Јурохупс објавили су да се играчима не враћа на терен у скорије време.

Наводно, кошаркаши се плаше да би могли да се заразе коронавирусом, али имају и страх од повреда, пошто због пандемије велики број њих није тренирао два месеца.

Српског и регионалног првака Црвену звезду на овом онлајн састанку представљали су капитен Бранко Лазић, који је нешто пре истог поручио да ”мисли да је боље да се сезона прекине и наставе припреме за наредну”, као и иксуни Владимир Штимац.

Сличну поруку послао је и најбољи играч Евролиге Шејн Ларкин, који је рекао ”да иако би волео да игра и заврши сезону на паркету то једноставно није реално”.

Ипак, коначна одлука биће позната у понедељак, када би представници 11 клубова са "А" лиценцом требало да гласају да ли ће сезона бити настављена, а пресудуће проста већина, односно шест гласова или евентуалнио ”супер глас” Ђордија Бертомеуа.

У случају да клубови одлуче да се сезона настави, завршница такмичења одиграла би се у једном граду у периоду од 4. до 26. јула, а међу најозбиљнијим кандидатима за организацију је и престоница Србије, Београд.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво