Бугари нуде Северномакедонцима заједничку кошаркашку лигу!

Како преносе северномакедонски медији, на адресу председника тамошњег кошаркашког савеза Пере Антића стигла је понуда из Бугарске за формирање заједничке лиге у кошарци.

Наиме, председник Бугарске кошаркашке федерације Георги Глучков има идеју за формирањем заједничког такмичења две државе и то је навео у писму које је послао Антићу, првом човеку северномакедонске кошарке.

"Желео бих ускоро да разговарама о идеји могућег заједничког такмичења тимова из Бугарске и Македоније, иницијативи за коју мислим да ће привући велику пажњу навијача и медија, али и бити коринса за развој наших клубова", написао је Глучков, уз напомену да то не би значило укидање националних лига две државе.

Пажњу македонских медија привукао је и други део тог писма, у којем Глучков честита Антићу на одлуци да прекине првенство Северне Македоније без проглашавања шампиона, која је изазвала велике потресе у тамошњој кошаркашкој заједници.

"Користим ову прилику да вам честитам на одлуци да прекинете првенство без проглашења шампиона, знајући да је то тешка одлука због сукобљених интереса одређених клубова. Ми смо, као и неколико других европских федерација и лига, донели исту одлуку ", додао је Глучков. 

Видећемо какав ће бити одговор Антића и мишљење клубова из Северне Македоније, и да ли је реално формирање нове регионалне лиге на Балкану.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво