Судбина Евролиге у рукама 11 клубова, гласање у понедељак

Наставак сезоне у Евролиги и даље је неизвестан, а коначну одлуку требало би да дају клубови са лиценцом на гласању заказаном за понедељак.

Црвена звезда, Жалгирис и Басконија почели су припреме за наставак сезоне у Евролиги, а коначна одлука требало би да буде донета у понедељак, на видео-телефонском састанку организатора такмичење и 11 клубова са ”А” лиценцом.

Како преноси шпанск АС, да би се сезона наставила потребно је да проста већина гласа "за", односно представници шест клубова.

Уколико гласање буде нерешено, што се може десити уколико се неки клуб буде уздржан, "пресудиће" први човек такмичења Ђорди Бартомеу, који ће практично имати ”супер глас”.

Ако клубови одлуче да се сезона настави, остали клубови учесници такмичења требало би на Скупштини од 18 чланова, односно представника свих тимова међу којима је и српски и регионални шампион Црвена звезда, да ратификују ту одлуку како би она постала и коначна.

Руковоство Евролиге планира да клубовима на том састанку предочи протоколе, неколико могућих сценарија, као и потенцијалне домаћине завршнице такмичења, која би се дефинитивно играла без присуства публике на трибинама.

Београдска ”Штарк” арена фигурира као озбиљан кандидат и највећи фаворит за добијање домаћинства завршних мечева Евролиге, а своју шансу из прикрајка чекају Атина, Келн, Каунас и Љубљана.

Ипак, отпимизам међу клубовима и њиховим играчима поводом наставка сезоне није велики, о чему су недавно писали шпански медији.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво