У Приштини и Тирани спремају заједничку кошаркашку лигу

Косовска и кошаркашка федерација Албаније припремају организовање заједничке такмичарске лиге, која би према замисли у Приштини требало да стартује на јесен.

"Преговори око стварања заједничке кошаркашке лиге Косова и Албаније су у завршној фази и сада већ покушавамо да ускладимо календар такмичења и видимо колико би то коштало и било исплативо за клубове", пренео је РТС-у Арбен Фетаху, председник косовске кошаркашке организације.

Навео је да је идеја Приштине да заједничка лига има осам клубова, по четири са Косова И Албаније, док су у Тирани за концепт од 12 клубова, по шест са обе стране.

"Намера је промоција клубова и подизање квалитета кошарке", рекао је Фетаху, не скривајући како каже чињеницу да су кошаркашки тимови са Косова квалитетнији од албанских, додајући да након изласка из епидемије коронавируса и смањења буџета, квалитет клубова можда буде и изједначен.

"Плану је да нови ранг такмичења, буде сличан ранијој Балканској лиги, који би, као готов пројекат касније предложили и кошаркашком савезу Северне Македоније и на тај начин укључили и њихове клубове", додао је Фетаху.

Објаснио је да ново такмичење не би значило престанак постојања и организовања актуелне косовске кошаркашке лиге, већ да би се одвијала упоредо.

У косовској кошаркашкој лиги такмичи се девет клубова.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво