Шакота: Ништа није у нашим рукама, али надамо се наставку

Ситуација у којој се налазимо, после два месеца паузе, је специфична, све је и даље неизвесно, али се надамо наставку сезоне, каже тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота.

Црвено-бели су се окупили у "Баскетленду", тестирали се на коронавирус и ако све буде у реду у понедељак би требало да почну са лаганим тренинзима на отвореном.

"Сасвим логично је било да се ураде прво тестирања, да будемо сигурни да је све у реду да бисмо започели рад. Ово је нека врста почетка, мада ми у суштини не знамо какав ће наставак бити. У овом тренутку не постоје дозволе за тренирање у дворани, не знамо да ли ће се такмичења наставити, ако се наставе, то онда захтева и другу врсту тренинга", рекао је Шакота за Танјуг.

Шакота додаје да у овом тренутку не зна ни какву екипу ће имати, али да је срећа што већина момака који су ту има уговоре и за наредну сезону.

"Ова два месеца били су нека врста стагнације за те момке, јер је у овом периоду требало да играју најважније утакмице у животу. Сада све испочетка, нико не зна шта ће бити, али знам да не постоји ниједан играч који не жели да се настави такмичење. Није у нашим рукама, чекамо одлуке надлежних, 24. маја кажу да ће се дефинитивно знати".

На питање да ли је у контакту са Американцима, Билијем Бероном, Лоренцом Брауном, Kевином Пантером, Шакота каже.

"Да, чујемо се телефоном, порукама, сви су у неизвесности, сви се питају шта ће бити, у зависности од државе неки се више прибојавају, сматрају да није паметно наставити. Надамо се наставку, истина на кључним позицијама већина су Американци, видећемо како ће се одвијати тај повратак, карантини, проблеми. Са овим нико нема искуства, не личи ни на почетак припрема, али ако се настави, јасно је, тражићемо начин да се што пре уђе у форму", истакао је Шакота.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво