Фиба бира најбољу српску петорку са Европских првенстава уз специјалну понуду

На сајту Фиба тренутно се гласа за најбољу српску петорку на Европским првенствима у овом веку. Србији је указана посебна част, па је од уобичајених 12 могућност за избор повећан на 16 играча.

У склопу промоције наредног Евробаскета, које је услед пандемије ковида 19 и ”тумбања” календара са 2021. одложено за 2022. годину, Фиба на свом сајту бира дрим тим Србије са континенталних првенстава за период од 2000. до 2020. године.

Да поштује значај, традицију и успехе српске кошарке Фиба је показала и тиме што је са ”нормалног” избора петорке од 12 играча, како је то било за остале државе, за ”земљу кошарке” повећала је на 16 играча.

Тако својих идеалних пет можете изабрати од следећих, великих играча: Дејан Бодирога, Милан Гуровић, Пеђа Стојаковић, Жељко Ребрача, Саша Обрадовић, Дејан Томашевић, Игор Ракочевић, Милош Теодосић,Немања Бјелица, Ненад Крстић, Марко Јарић, Богдан Богдановић, Новица Величковић, Милан Мачван, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица.

У тексту се подсећа да је наш тим, тадас под именом Југолсавија доминантно освојио Евробаскет 2001. године у Истанбулу, а да је под именом Србија два пута долазио до финала - 2009. у Пољској и 2017. године, такође у Истанбулу.

Гласајте и Ви, или нам пишите у коментарима ко улази у ваших идеалних пет. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара