АБА: Циљ је да се сезона заврши на терену

Жеља свих АБА клубова јесте да се сезона заврши на терену, закључак је са данашњег видео-састанка чланова регионалне кошаркашке лиге.

Како се наводи у саопштењу, клубови АБА ј.т.д. лиге одржали су састанак путем видео линка и анализирали актуелну ситуацију насталу услед ширења вируса КОВИД 19 и проглашења пандемије, која је довела до суспензије такмичења.

"У изузетно конструктивној атмосфери, узимајући у обзир све релевантне факторе, клубови АБА лиге су се сложили да је неопходно исцрпети све могућности како би се сезона завршила на терену када за то буду постојали сви неопходни услови, а у складу са проценама релевантних здравствених и државних органа", истичу из АБА.

Са тим у вези, примарни циљ АБА лиге је да се сезона 2019/20 заврши у постојећем и унапред постављеном формату.

Истовремено, како се наводи, АБА лига ће пратити ситуацију у вези са пандемијом и анализирати евентуалне моделе за модификацију такмичења, који би могли да буду примењени, а о којима ће се одлучивати на Скупштини АБА лиге.

Клубови АБА лиге ј.т.д. су закључили да је здравље људи сада апсолутни приоритет и да сви субјекти (лига, клубови, играчи, тренери, судије...) кроз различите кампање, треба да наставе да узимају активну улогу у борби са вирусом КОВИД-19.

"Као и до сада, клубови АБА лиге ј.т.д. ће наставити снажну сарадњу, константну размену информација и идеја, а све у циљу што бољег сагледавања ситуације и доношења најбољих могућих одлука у интересу АБА лиге", поручују из АБА.

АБА лига је прекинута 12. марта ради заштите безбедности играча, тренера, званичника и гледалаца. АБА лига је одлучила да се сва такмичења под њиховим руководсвом прекину.  

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара