Црвендакић: Не треба наставити лиге, сви су испали из форме

Кошаркашица Србије Александра Црвендакић изјавила је да била разочарна одлуком о одлагању Олимпијских игра за годину дана због пандемије корона вируса. Њено мишљење је да лиге не треба наставити, јер су сви испали из форме.

"Како се све се одвијало у свету, негде у подсвести је било то да постоји могућност да се Игре одложе. Једва смо чекале окупљања, све смо се ужеле и психички смо се припремали за ОИ. Разочарана јесам, али опет свима нама је здравље на првом месту. Нико не размишља о послу, кошарци. Битно нам је да су људи око нас добро, породица, пријатељи. Кад се све ово стабилизујуе правићемо планове за будућност. Сачекаћемо и ту годину дана, па ћемо дочекати и ОИ", рекла је Црвендакић Танјугу.

Кошаркашице које су биле носиоци репрезентације претходних година истицале су да ће Игре у Токију бити прилика да се опросте од националног дреса, како би млада генерација играчица могла да преузме њихове улоге.

До Игара следеће године, изабранице Марине Маљковић имаће квалификационе прозоре за Еуробаскет, као и сам шампионат месец дана пре олимпијског турнира, а Црвендакић истиче да ће њене саиграчице издржати све то.

"Било је најава да ће неке да се опросте, али зна да су оне борци и не сумњам у њих да ће изгурати још годину дана са лакоћом. Прошла сам са њима све те квалификационе циклусе, Олимпијске игре, ЕП, познајем их", рекла је Црвендакић.

Због пандемије кошаркашка првенства широм света су прекинута, а у неким земљама су проглашени шампиони.

У својој последњој сезони у дресу мађарског Шопрона, остала је без титуле јер је донета одлука да је лига завршена и да шампиона нема, а крилни центар Србије и нова кошаркашица француског Асвела има јасан став по питању наставка такмичења.

"Мађарска лига је дефинитивно завршена, ове године нема шампиона. Била је чудна та одлука, с обзиром на то да смо имале само један пораз у току целу сезоне. Моје мишљење је да лиге не треба да се настављају, пре свега из здравствених разлога. Играчи су већ месец дана код куће, без тренинга, сви су испали из форме. Сматрам да би наставак само довео до неких повреда", каже 24-годишња кошаркашица, која време у изолацији проводи у родној Лозници заједно са родитељима и сестром.

"Покушавам да уживам максимално са својом пооридицом, јер су ретки тренуци када смо заједно. Тренирам, али то није оно што ми радимо на терену. Читам, гледам филмове и серије, у контакту сам са пријатељима. Трудим се да останем позитивна у овим тренуцима. Верујем да ћемо из овог карантина изаћи свеснији колико породица и пријатељи значи у овим ситуацијама", закључила је Црвендакић.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара