Тринкијери: Тренирати Партизан је вредно поноса

Тренер кошаркаша београдског Партизана Андреа Тринкијери рекао да је водити тако велики клуб привилегија и додао да је поносан што је први странац на клупи некадашњег првака Европе. Црно-беле је упоредио са Кућом славних и истакао посебну атмосферу у којој ради.

Италијански тренер је тренутно с породицом у Милану, где чека да се смири ситуација са пандемијом коронавируса, а за тамошње медије је посебно говорио о свом раду у Партизану.

"Када сам прихватио понуду, то је било ''лудо'', али тренирати екипу која је толико историјски посебна, вредније је од хиљаду уговора. То је био тренутак да урадим нешто што ће ми дати прилику да још боље схватим све што сам радио раније. У сали у којој ја радим је практично цела Кућа славних - понекад ту сврате Даниловић и Дивац, Паспаљ је увек ту. Чињеница да је на мом месту некада седео Жељко Обрадовић је велики разлог за понос", рекао је Тринкијери за портал "sportal.it ".

Тринкијери који је у богатој каријери пре београдске екипе водио Триболди, Јувеказерту, Вероли, Канту, репрезентацију Грчке, Уникс и Бросе Бамберг, посебно је истакао специфичну атмосферу у којој ради и да је задовољан напретком који су постигли.

„Заиста сам и даље шокиран да сам једини страни тренер у историји клуба, нарочито када имам на уму да је обим моје мисије толико велики. Клуб прати два милиона навијача и имате много одговорности. У Србији кажу да се за Партизан не навија, него да се он воли. Клуб у који сам дошао имао је бесконачну историју, али је био у тешком тренутку и они су од мене очекивали да му подигнем енергију и морам да кажем да смо заиста напредовали,"

Тринкијери је описао и све проблеме на повратку до породице у Италији, са којима се суочио због тренутне ситуације са пандемијом вируса, посебно истичући да сви морамо бити истрајни у сузбијању пандемије.

Партизан је пред прекид сезоне због пандемије био први тим АБА лиге и обезбедио је учешће у плеј-офу, а у Еврокупу га је чекао дуел са Униксом у четвртфиналу такмичења у којем је имао предност домаћег терена.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво