Бартомеу: До краја маја ће се све знати, АБА лига има место у ЕЛ

Први човек Евролиге Ђорди Бартомеу рекао је да ће се судбина сезоне у евролиги и Еврокупу знати најкасније до краја маја месеца. Он истиче да се размишља и о промени формата, да није било преговора са Виртусом и Партизаном о организацији финалног турнира, као и да је место за АБА лигу у следећој сезони Евролиге сигурно.

Главни руководилац Евролиге Ђорди Бартомеу одржао је данас ”конференс кол” са преставницима европских медија, и том приликом одговарао на питања која се тичу наставка сезоне у Евролиги и Еврокупу.

Дотакао се многих тема, али поново није био превише конкретан када је реч о одговрима, те су многа питања остала отворена.

”Желимо да наставимо са такмичењима, а вероватно навијачи неће моћи да присуствују утакмицама. А наставићемо тек када будемо били у могућности да гарантујемо 100 % здравље свима (играчи, тренер, сви остали укључени и неопходни људи). И поноваљам, наша основна жеља је да сезону наставимо у постојећем формату”, рекао је на почетку Бартомеу.

”Упоредо радимо на различитим опцијама за наставак уколико основни формат Евролиге и Еврокупа не буде био изводљив. Можда ћемо морати да наставимо сезону на само једном месту, ида одржимо финални турнир са осам екипа за Евролигу”, додао је он и рекао да су се помирили са чињеницом да планирани Фајнал-фор у Келну неће бити одржан по ранијем плану.

Бартомеу је као рок за коначну одлуку о прекинутој сезони означио мај месец.

”У мају ће све бити познато. Не пре прве половине маја, ближе јуну. Али најкасније до краја маја знаће се све о завршетку сезоне у Евролиги и Еврокупу”, рекао је Каталонац и нагласио да утакмица и такмичења неће бити после јула, јер су, како каже, сви заједно против одлуке да се сезона наставља у августу или септембру, како ће то рецимо бити случај у Фибиној Лиги шампиона.

Посебно је занимљив био његов став о америчким играчима, који су се махом вратили у домовину.

”То није одговорност Евролиге, већ је на клубовима. Ако се буде настављала сезона, уз неопходне тренинг кампове и карантински период, то ће клубови сами морати да реше са својим играчима”.

Он је демантовао наводе италијанских медија о томе да је било преговора са Виртусом око организације завршног турнира Еврокупа.

”Нисмо разговарали са Луком Баралдијем из Виртуса, нити са председником београдског Партизана о Ф8 Еврокупа, јер нам је циљ да сезону завршимо са тренутним форматом”.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво