Кари Пешић: Ми нисмо НБА, ово је Европа

Тренер кошаракаша Барселоне, прослављени српски стручњак Светислав Кари Пешић, сматра да сезона у Евролиги мора да се заврши и да ће то извесно бити могуће једино променом формата, али додаје да би цео систем за наредну сезону требало променити.

Он је у разговору за шпанску агенцију ЕФЕ говорио о актуелном тренутку у којем се европскa кошарка нашла услед пандемије Ковида 19.

”Зависно од тога шта одлучи Влада Шпаније и ми ћемо донети одлуку о повратку нормалним тренинзима. На срећу, имамо три дворане (Палау и две спортском граду), са одвојеним теретанама. Видећемо, разматрамо разне могућности тренинга. Свакако, мој циљ и циљ клуба је да завршимо ову сезону”, каже Пешић.

Осврнуо се Кари и на целокупни систем европске кошарке, који је на великом испиту у овом тренутку, те ће сви актери, како каже, морати да размишљају ”ван оквира” како би донели најбоље одлуке за игру.

”Фиба, Евролига и националне лиге морају бити прагматичне и показати креативност да би се знало не само како завршавамо ову сезону, већ како ћемо почети, играти и завршити следећу. Не смемо заборавити једну важну чињеницу - ми нисмо НБА, где постоји само једно такмичење. Ми овде играмо минимум два (Евролига и национална лига), а такође ту су и пред-олимпијске квалификације“.

Човек који је са СР Југославијом био шампион Европе (2001) и света (2002) напомиње да ситуације попут ове показују зашто је за све нивое и актере у кошарци битно да сарађују.

”То није лако учинити и зато је сарадња између ова три нивоа света кошарке важна. Верујем да ће играње наредне сезоне са тренутним системом такмичења бити веома, веома тешко. Зато је сада је време да нађемо решења како бисмо знали како започињемо и како завршавамо следећу сезону. Мада, са друге стране, потпуно разумем да Евролига и АЦБ лига размишљају више о томе како да заврше ову прекинуту”, поручио је Пешић.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво