Готово италијанско првенство, без титуле за "српски" Виртус

Овосезонско издање италијанског првенства у кошарци (Лега А) неће се наставити, потврдио је Савез те земље. Првенство је званично окончано после непуног 21 одиграног кола, на 11 до краја, због пандемије коронавируса која је највише погодила Италију.

У тренутку прекида први на табели је био Виртус из Болоње, који представљају Александар Ђорђевић, Милош Теодосић и Стефан Марковић, али та екипа неће добити титулу на основу тог успеха.

У саопштењу Кошаркашког савеза Италије се наводи да тренутно није могуће утврдити да ли би се, и када, сезона могла наставити, те да је најодговорнији потез био прекид.

Као разлог се додаје и то да су бројни клубови своје стране играче пустили да напусте државу и оду кући, као и да ће оваква одлука омогућити клубовима да умање финансијске губитке због новог потенцијалног одлагања наставка сезоне.

У првобитној поруци јавности није било познато да ли ће неко бити проглашен шампионом Италије, а нешто касније је председник Савеза Ђани Петручи потврдио да се то неће десити.

"Победио је здрав разум. У овом тешком тренутку не можемо да размишљамо о наставку првенства без публике. Нико неће добити Скудето и лига ће морати да одлучи о томе ко ће испасти и напредовати, као и о организацији слееће сезоне. Циљ је и да се Европско првенство одложи на једну сезону", рекао је Петручи за Скај.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво